Teknoloji

PayPal Google Pay sayesinde Gmail ve YouTube’da da çalışacak

paypal google payPayPal Google Pay ile olan derin entegrasyonunu kuvvetlendiriyor. Bu entegrasyon sayesinde kullanıcılar internet sitelerinde veya fiziksel mağazalarda hassas bilgilerini paylaşmadan ve ekstra giriş işlemiyle uğraşmak zorunda kalmadan ödeme yapabiliyor. Bu entegrasyon önümüzdeki dönemde daha da kuvvetlenecek.

Google Pay üzerinde PayPal desteği bir süredir sunuluyor. Kullanıcılar PayPal hesaplarını Google hesaplarına bağladıkları takdirde fiziksel bir karta ihtiyaç duymadan alışverişlerinin bedelini ödeyebiliyor.

Yılın ilerleyen dönemlerinde kullanıma sunulacak yeni entegrasyonun kapsama alannda Gmail, YouTube, Google Store gibi uygulamalar ve Google Pay’den yararlanan tüm servisler olacak. Ödemeler dışında arkadaşlar arasında yapılan para transferleri de bu hizmete dahil edilecek.

PayPal Google Pay ile ilginç bir model çerçevesinde ortaklık yapıyor. PayPal ekstra işlem gelirlerini kasasına koyarken, Google da eğer PayPal desteklenmiyor olsaydı işlemden vazgeçecek alıcıları sistemine dahil ederek kitlesini büyütüyor. Önümüzdeki dönemde PayPal ve Google birleşiminin kimi insanları banka hesabına ihtiyaç duymaktan kurtarması muhtemel olsa da, işlem sınırları ve depozitolar şimdilik bu durumun gerçekleşmesini engelliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER