Teknoloji

Path yolun sonuna geldi

path

Bir zamanlar Facebook’a rakip olan ve kullanıcılarına çıkartma sunma konusunda öncülük eden sosyal ağ Path için yolun sonu geldi. Bir ara her hafta 1 milyon yeni kullanıcı kazanan servis, faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı.

Eski Facebook çalışanlarından Dave Morin ve Napster’da çalışan Dustin Mierau ve Shawn Fanning tarafından kurulan Path, özel doğası ve çıkartma yapısındaki emojiler sunmaktaki öncülüğüyle tanınıyor.

Path’in yolculuğu 2010’da başlamıştı. Serviste kullanıcılara ilk etapta sadece 50 arkadaş izni verilirken daha sonra bu sayı 150’ye çıkarılmıştı. Bir süre sonra ise söz konusu sınır tamamen kaldırılmıştı. Path’in kullanıcı sayısı bir dönem 15 milyona ulaşsa da, uygulama Facebook’a karşı tutunamamıştı.

Facebook, diğer sosyal ağlardan olduğu gibi, Path’ten de bazı özellikler aldı. Söz konusu özellikler arasında “beğen” butonunun yerine geçen çıkartmalar ve reaksiyonlar ön plana çıkıyor.

Path’in düşüşü, zirveyi görmesinden kısa bir süre sonra başlamıştı. Düşüşü durmak için mesajlaşma özelliği Path Talk isimli bağımsız bir uygulamaya taşınsa da, bu girişim Path’e yetmemişti. Path’in Endonezya’daki popülaritesinden yararlanmak isteyen Güney Koreli Kakao 2015’te uygulamayı satın alsa da, bu anlaşma da beklenenleri getirmemişti.

Path, 1 Ekim itibarıyla iTunes App Store ve Google Play Store’dan çekilecek. Kullanıcılara uygulamadaki verilerini indirmeleri için 18 Ekim tarihine kadar süre verilirken, bu tarihten sonra uygulama tamamen tarihe karışacak.

İLGİLİ HABERLER