Teknoloji

Parrot oyuncak drone pazarından çıkıyor

parrot oyuncak drone

Drone üreticisi Parrot, son kullanıcıya yönelik bazı modellerinin fişini çekmeye hazırlanıyor. Şirketin bu doğrultuda Mambo ve Swing serilerini sonlandıracağı belirtiliyor. Bu da, Parrot için oyuncak drone pazarından çıkış anlamına geliyor.

Bir Wirecutter çalışanı, Twitter aracılığıyla Parrot’un elindeki stokların yavaş yavaş tükendiğini açıkladı. Söz konusu bilgi, daha sonra The Verge sitesine gönderilen bir açıklamayla doğrulandı.

Parrot’un kararını sürpriz olarak nitelemek ise pek kolay değil. Şirketin son zamanlarda piyasaya sürdüğü drone’ların büyük kısmını ticari kullanım amacıyla hazırladığı biliniyor. Cihazlarına termal görüntüleme gibi özellikler yerleştiren şirket, özellikle ziraat alanına odaklanıyor.

Parrot’un katlanabilir drone’u tanıtıldığı dönemden bu yana çeşitli iyileştirmelerden geçmiş durumda. 2016’da tanıtılan, Parrot’un bireysel kullanıcılara yönelik cihazı Bebop 2 ise uzun süredir bir değişiklik geçirmiş değil. Bebop 2’de yapılan son yenilik, 2017’de gerçekleştirilen pil değişikliği olmuştu.

Portföyünde Mavic Air ve Spark gibi modeller olan DJI, bireysel drone pazarında zirvede yer alıyor. Parrot ise oyuncak drone pazarının yanı sıra otomotiv ve Bluetooth pazarlarından da çıkış yapıyor. Tamamen ticari drone’lara odaklanmanın Parrot’a nasıl bir fayda sağlayacağı ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER