Teknoloji

Parmak izi tarayıcısı barındıran telefonların sayısı 2017’de artacak

parmak izi tarayicisiParmak izini tanıyan sensörlerin akıllı telefonlara penetrasyonu, 2016 itibarıyla yüzde 40 seviyesine ulaşmış durumda. DigiTimes’ta yayınlanan habere göre, 2017’de bu oran yüzde 50 seviyesine yükselecek.

Akıllı telefon pazarını yakından takip edenler, cihazlarda parmak izi tarayıcısına yönelik talebin 2015’ten bu yana düzenli biçimde arttığını belirtti. 2015’te akıllı telefonlardaki parmak izi tarayıcısı penetrasyonu sadece yüzde 20 seviyesindeydi. Uygun fiyatlı telefonlarda da parmak izi tanıma sensörlerine artık sıklıkla rastlanıyor. Bu eğilimin 2017’de biraz daha yükselmesi öngörülüyor.

Sektörü yakından izleyen gözlemciler, Çin ve Tayvan merkezli parmak izi tarayıcısı üreticilerinin uluslararası rekabette avantaj kazandığını belirtiyor. Ancak bu üreticiler için kendi yerel pazarları da büyük potansiyel taşıyor. Çin’deki akıllı telefon talebinin bu yıl içinde 500 milyona ulaşması öngörülüyor.

Parmak izi tarayıcısı fiyatları aşağıya inebilir

Gözlemcilere göre, parmak izi okuyabilen sensörler için Çin ve Tayvan’dan gelen talepler yüzde 100’den yüksek bir oranda artabilir. 2016’nın ikinci yarısı itibarıyla söz konusu sensörlerin ortalama maliyeti 3 dolara kadar inerken, önümüzdeki dönemde bu fiyatın daha da aşağıya düşmesi öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER