Teknoloji

Parallels 11 ile Cortana doğrudan Mac masaüstüne geliyor

Microsoft'un dijital asistanı Cortana Android ve iOS'in yolunu tutmaya hazırlanıyor, ancak yazılım devinin Cortana'yı Mac'e getirmek gibi bir planı şu an için bulunmuyor.
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un dijital asistanı Cortana Android ve iOS’in yolunu tutmaya hazırlanıyor, ancak yazılım devinin Cortana’yı Mac’e getirmek gibi bir planı şu an için bulunmuyor. Belki de Cortana’nın MacBook’unuzda resmen yer tutması hiçbir zaman gerçekleşmeyecek, ancak Parallels sayesinde dijital asistanı bugün bile OS X’in içinde kullanmak mümkün oluyor.

Parallels’in 11 numaralı yeni versiyonu Windows 10 için eksiksiz destek ve Cortana’yı Mac bilgisayarınızda çalışma fırsatı sunuyor. Sanal Windows makinelerini OS X içinde çalıştırmak yeni bir şey değil, ancak Parallels özel bir uygunluk modu sayesinde Cortana’nın, Windows 10 kullanıcı arayüzünün geri kalan kısmını getirmeden kendisini etkinleştirmesini sağlıyor.

Bu özellikten yararlanmak için Parallels’in sanal makinesine yüklenmiş bir Windows 10 kopyasına ihtiyacınız var. Bundan sonra “Hey Cortana” seçeneğini etkinleştirerek dijital asistanın arama sorguları için sürekli dinlemede kalmasını sağlamak mümkün oluyor. Safari veya Mail gibi normal Mac uygulamalarını olduğu gibi kullanırken “Hey Cortana” diye seslendiğinizde Cortana OS X dock’unun ortasından görünüyor. Tıpkı Windows 10’da olduğu gibi, Cortana OS X üzerinde de hava durumu, spor karşılaşmalarının sonuçları gibi bilgileri veriyor.

Ne var ki, Cortana henüz Türkiye’de kullanılabilir olmadığı için, Parallels 11 tarafından sunulan bu imkanın ülkemizde pek fazla değeri bulunmuyor.

Parallels 11 ile birlikte Windows’u açarken veya kapatırken performansta iyileştirmeler sağlanıyor. Bunun yanı sıra pil tüketimi konusunda da çeşitli gelişimler kaydediliyor.

Parallels 11’in lisans ücreti 79.99 avro. Ayrıca 9 veya 10 numaralı versiyonlardan da belirli bir ücret karşılığında yükseltme imkanı sunuluyor. Eğer daha eski bir versiyon kullanıyorsanız, eksiksiz Windows 10 desteği için güncelleme almamaya hazır olmanız gerekiyor. Uygunluk modu için Parallels 11 sürümüne ihtiyacınız var.

İLGİLİ HABERLER