Manşetler

Panasonic Lumix S1 ve Lumix S1R aynasız kameralarını tanıttı

panasonic lumix s1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Panasonic Lumix S1 ve S1R adını taşıyan yeni aynasız kameralarını Photokina 2018 kapsamında düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıkarttı. Lumix S1’de 47 megapiksel, Lumix S1R’de ise 24 megapiksel çözünürlüklü lens bulunuyor. Her iki kamerada da yerleşik görüntü sabitleme, büyük ve yüksek çözünürlüklü EVF, üç eksenli dönebilen LCD ekran, SD ve XQD kartlar için iki ayrı yuva bulunuyor. Hem Lumix S1 hem de Lumix S1R önümüzdeki yıl satışa sunulacak.

Aynasız kamera pazarındaki rakiplerine karşı kollarını sıvayan Panasonic, yeni kameralarını hazırlarken Sigma ve Leica ile işbirliği yaptı. Şirket yeni kameralarında Leica’nın mevcut tam çerçeve L-mount SL sistemini kullandı. Leica ilk SL kamerasını 2015’te çıkarmıştı. Panasonic ve Leica arasındaki işbirliği ise uzun süredir devam ediyor.

Leica’nın SL lenslerini ve adaptörlerini Lumix S1 ve Lumix S1R‘de kullanmak mümkün olacak. Ancak Leica’nın sunduğu seçeneklerin fiyatı yüksek olduğu için Panasonic potansiyel kullanıcılarının karşısına başka seçenekler de çıkaracak. Şirket, 2020’ye kadar 10 lensten oluşan bir portföyü hazır hâle getirmeyi planlıyor. Sigma da L-mount SL sistemi için lens geliştirecek.

Tıpkı Nikon’un Z7 ve Z6 ile yaptığı gibi, Panasonic de yüksek ve orta çözünürlüklü kamera seçenekleriyle Sony A7R III ve A7 III modellerine yanıt veriyor. 60 fps’de 4K video kaydı yapabilen Panasonic Lumix S1 ve Lumix S1R, hem fotoğraf hem de video için aynı seviyede uygun görünüyor.

Panasonic Lumix S1 ve S1R özellik bakımından hem Nikon hem de Canon’un sunduğu seçenekleri geride bırakırken, Sony A7R III ve A7 III modelleriyle aynı seviyede duruyor. Canon ve Nikon’un yeni kameraları ekim ayında çıkacak, ancak Panasonic’in seçenekleri için 2019’u beklemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER