Teknoloji

Panasonic Lumix S1H Full Frame sensör ile 6K video kaydı yapabilecek

panasonic lumix s1h

Panasonic‘in Lumix ailesi içinde sunduğu aynasız kameralar, bütçesini zorlamadan güzel videolar çekmek isteyenlerin önündeki en iyi seçenekler arasında yer alıyor. Şirket bu ününü daha yüksek fiyata, kaliteye ve çözünürlüğe sahip yeni bir ürünle farklı bir seviyeye taşıyor. Panasonic Lumix S1H adını taşıyan bu yeni ürün, Full Frame sensörüyle 24 fps’de 6K çözünürlüklü video kaydı yapabiliyor. Lumix S1H, Lumix S1’in yenilenmiş versiyonu olarak gözler önüne çıktı.

Lumix S1H’nin raflara çıkışı için sonbaharı beklemek gerekiyor. Panasonic, yeni ürününün 3:2 görüntü oranında 6K/24p veya 16:9 görüntü oranında 5.9K/30p video kaydı yapabilen ilk cihaz olduğuna dikkat çekiyor. Çözünürlükteki bu artış, 4K video çekenler için de ciddi bir kolaylık anlamına geliyor. Bu sayede kırpma veya sabitleme gibi işlemlerde kalite kaybı yaşama ihtimali azalıyor.

Panasonic Lumix S1H, oldukça geniş bir dinamik aralığa sahip. Böylelikle bir karenin çok karanlık veya çok aydınlık noktalarında bile detayları yakalamak mümkün oluyor. S1H’nin S1 ve S1R gibi kasa içinde görüntü sabitleme özelliğinin olup olmadığı bilinmiyor. Ancak öncelikli kullanım alanının video kaydı olduğunu düşününce bu özelliğin varlık ihtimali biraz daha artıyor. S1H’de video kaydı için bir zaman kısıtının bulunmadığını da belirtmekte fayda var.

Panasonic Lumix S1H, yurt dışında 4000 dolar karşılığında satışa sunulacak. Bu fiyat Lumix S1H’yi profesyonellere yönelik bir çözüm hâline getirse de, fiyatın bu yeteneklere sahip bir kamera için uygun olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER