Teknoloji

Panasonic yeni kamerası Lumix GF7 ile selfie meraklılarına bir seçenek daha sunuyor

panasonic-lumix-gf7-1

Akıllı telefon kameralarının her geçen gün gelişen özelliklerine rağmen, kamera üreticileri cihazlarını kitlelere satmak için durmadan geliştirmeyi sürdürüyor. Bunun için şirketlerin izlediği öncelikli yol ise üst kalite özellikleri ve donanımı kolay taşınabilir bir kasa içinde sunmak. Buna ek olarak, özellikle belli bir tüketici topluluğunun ilgisini çekmek adına kameralardaki bazı niş özelliklerin ön plana çıkarıldığı da görülüyor. Panasonic de yeni ürünü Lumix GF7’de kendisine hedef kitle olarak selfie meraklılarını ve dijital kameraları akıllı telefonlara tercih eden fotoğrafçıları seçerek, belli bir gruba odaklanma stratejisini izliyor.

Panasonic Lumix GF7’nin 3 inç, 1040K noktalı dokunmatik ekranı 180 derece döndürülebiliyor. Ekran tamamen döndürüldüğü zaman kamera otomatik olarak otomatik çekim moduna geçiyor. Normal kamera modunda da bulunan efektler ve filtrelere ek olarak, selfie modunda kullanıcılara ekstra düzenleme seçenekleri sunuluyor. Örneğin Soft Skin adını taşıyan özellik sayesinde selfie’lerde cildin daha pürüzsüz görünmesi sağlanıyor. Defocus adı verilen özellik ise selfie’deki kişinin yüzünün etrafının bulanıklaştırıyor. Slimming adı verilen mod ise kullanıcıların en çok seveceği özelliği sunuyor ve yüzün fotoğrafta daha ince gözükmesini sağlıyor.

panasonic-lumix-gf7-2

Panasonic Lumix GF7’nin eğlenceli özellikleri selfie’ler ile sınırlı kalmıyor. Jump Snap adını taşıyan özellikte Lumix GF7 bir akıllı telefonla eşleşiyor. Eşleme işleminin ardından kullanıcılar ellerinde telefonlarıyla zıpladığında cihaz en yüksek noktayı tespit ediyor ve aynı anda Panasonic Lumix GF7’nin deklanşörüne basıyor. Böylelikle havada mükemmel bir poz yakalamak mümkün hâle geliyor. Uzaktan kumanda, odaklama ve yükleme gibi işlemler için de kablosuz bağlantı özelliklerinden faydalanılıyor.

16 megapiksel mikro Four Thirds Live MOS sensörü barındıran Panasonic Lumix GF7, düşük ışıkta bile az gürültülü fotoğraflar çekebiliyor. Kamera AVCHD 50p veya MPEG-4/H.264 formatlarında 1080p video kaydı gerçekleştirebiliyor. Dokunmatik otofokus özelliği ise hareketli nesnelere dahi kolayca odaklanılmasını mümkün kılıyor.

Lumix G değiştirilebilir lens serisinin bir parçası olan Panasonic Lumix GF7, 12-32 mm. bir lens ile birlikte gelecek. Mart ayında piyasaya sürülecek cihazın Birleşik Krallık satış fiyatı 429 pound olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER