Teknoloji

Panasonic bireysel tüketici akıllı telefon pazarından çekiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Panasonic ana vatanı Japonya’da ve dünyanın geri kalanında bireysel tüketicilere yönelik akıllı telefon pazarından resmen çekiliyor. Japon şirket bunun yerine kuvvetli olduğu diğer önemli alanlara yoğunlaşacak, ayrıca Toughbook serisi PC ve tabletlerin uzantısı olacak, iş odaklı telefonlar geliştirecek.

panasonic-eluga-on-inceleme-00016

Reuters haber ajansına konuşan Panasonic başkanı Kazuhiro Tsuga şirketin geçen iki mali yılda 15 milyar dolarında zarar ettiğini ve üç yıl içinde yüzde 5’lik operasyon marjı hedefini tutturamayan bölümlerin şirket bünyesinden atılacağını kaydetti. Anlaşılan o ki, yönetici mobil birimin bu kadar süre boyunca bile dayanmasını arzu etmemiş. Akıllı telefon birimi gelecek yıl için 1.1 milyar yen (22.7 milyon TL) zarar tahmininde bulunmuş, geçen yıl ise 8.1 milyar yen (167 milyon TL) zarar açıklamıştı.

Tsuga süregelen durumun şirket için kabul edilemez olduğunu, bu nedenle ellerindeki varlıkları verimli yönde geliştirmek için yeni yollar düşünmek zorunda olduklarını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Panasonic Eluga Ön İnceleme

Panasonic’in aldığı bu kadar şirketin akıllı telefon serisi Eluga’nın da sonu anlamına geliyor. Geçen yılın başında duyurulan bu seri su geçirmezlik özelliğiyle dikkat çeken akıllı telefonlar içeriyordu. Ne var ki, Panasonic Eluga serisi akıllı telefonları Türkiye piyasasında görememiştik.

İlgili >> Engadget, Yahoo

İLGİLİ HABERLER