Teknoloji

Panasonic AX902 4K Ultra HDTV internetten 4K içerikleri oynatabiliyor

panasonic-ax902-040914

Panasonic bu sonbaharda AX902 4K Ultra HD LED LCD televizyonunu piyasaya süreceğini açıkladı. Televizyon muhtemelen Panasonic’in en iyi görüntü performansını ve ev eğlence deneyimini müşterilere sunacaktır. AX902 görüntüyü ortamın aydınlatma koşullarına göre de ayarlayabiliyor. Ayrıca bu televizyon desteklenen ülkelerde Amazon ve Netflix’in 4K içerik servislerine de erişim sunabilecek, 4K filmleri gösterebilecek.

AX902 Direct LED, tam sıralı yerel karartma ve renk yönetim teknolojilerine sahip. Ayrıca televizyon gelen video işaretlerini 5 x 5’lik yerel karartma alan matrisleri üzerinde okuyarak her bir alanın parlaklığını en iyi derecede ayarlıyor, parlak nesnelerin pürüzsüz hareketini sağlıyor ve derin siyahlarla yüksek kontrast sunuyor.

AX902 video işaret işleme sürecini çevresel ışık seviyelerine bağlayarak oturma odasına en uygun görüntü kalitesini sunmaya çalışıyor.

Görüntü kalitesinin dışında, Panasonic bütün AX900 Series serisinin 65 inç ve 55 inç ekran büyüklükleriyle sunulacağını söylüyor. Şirket AX902’yi minimalist ve sade göstermek için gereksiz gördüğü bütün donanım elemanlarını çıkarmış. Televizyon sadece camdan ve metal mataryallerden oluşuyor, oturma odasına yüksek uyum sağlıyor, çevresindekilere şık bir dokunuş aşılıyor.

Donanım ve yazılım özelliklerine baktığımızda AX902’nin dört çekirdekli Pro5 işlemci ve Beyond Smart özellik setini barındırdığını görüyoruz. Beyond Smart’ın içinde sevdiğiniz programlara göre tavsiye listesi gösteren MyStream özelliği, küçük bir pencerede video oynatımı yapan kullanıcı arayüzü, canlı TV yayınlarını mobil cihazlara aktaran TV Anywhere, yeni bilgileri gösteren Info Bar, yakınlık sensörü ve Yüz Tanıma gibi unsurlar sıralanıyor.

Bağlantı seçenekleri arasında dört adet 4K/60p destekli HDMI portu, bir adet 4K uyumlu çevresel cihazların eşzamanlı bağlanmasını sağlayan DisplayPort bulunuyor. AX902 çevrim içi 4K yayınlarını da destekliyor.

Panasonic AX902’nin fiyatı ve tam olarak ne zaman yayınlanacağı şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER