Manşetler

Panasonic 2013 model plazma ve LED TV’lerini, Smart Viera güncellemelerini tanıttı

Panasonic yeni yılı yepyeni Panasonic Smart Viera HDTV modelleriyle karşıladı. Hem plazma hem de LCD / LED ürünlerin yer aldığı 2013 model HD TV’ler yeni eklenen Smart Viera özellikleriyle birlikte hem daha keyifli hem de daha kullanışlı hâle geliyor.

Plazma televizyon denince akla gelen ilk markalardan biri olan Panasonic bu teknolojiye olan bağlılığını sürdürmeye devam ediyor. Geçen yılın modelleri şirketin şimdiye kadar çıkardığı en iyi modeller olarak nitelendirilmişti, bu da 2013’te gelecek modeller için çıtanın bir hayli yüksekte olduğu anlamına geliyor. Burada gözde ürün olan ZT60 serisine bir hayli büyük iş düşecek. Bu seri altında 65 inç ve 60 inç’lik modeller bulunacak. Panasonic, ekran camının plazma panele doğrudan yapıştırılmasının bir sonucu olarak, bu modeldeki siyah seviyelerinin şimdiye kadar sunulanlardan çok daha fazla olduğunu iddia ediyor. 

2013 plazma ürün gamı içerisinde yer alan VT60 serisiyse ZT60’ın bazı çekici özelliklerini alıp bunları 55 inç’lik daha küçük bir panelde sunuyor. ST60 serisi ve aşağılara doğru inildikçe özelleştirilebilir menüler ve akıllı telefondan içerik akışı gibi işlevler kaybolmaya başlıyor. S60 ve X60 serisi modellerde de 3D görüntü desteği yer almıyor. Bu plazma modellerinin fiyatları duyurulmadı, bunun için biraz daha beklememiz gerekecek.

LED HD TV ailesine baktığımızda WT60 serisinin önderlik yaptığını görüyoruz. 47 inç ve 55 inç’lik panellerle gelen bu seri 1080p Full HD görüntü desteği barındırıyor. Ayrıca Panasonic2in entegre kameralı ilk Viera Smart HD TV’si olma sıfatını da taşıyor. Şirketin Viera platformu daha önceden görüntülü görüşme desteği sunuyordu, ancak ürünün yanında harici kamera da satın alınması gerekiyordu. Söz konusu entegre çözüm sayesinde Skype gibi uygulamalar daha çok kullanılacaktır. Panasonic’in LCD TV’lerinin boyutları 32 inç’e kadar iniyor.

Panasonic plazma ve LED HD TV’lerinde yer alan akıllı TV platformu Smart Viera radikal değişiklikler görmemiş, ancak ihtiyaç duyulan çeşitli işlevler kazanmış. My Home Screen içeriğe kısayollar vermeye olanak sağlayan özelleştirilebilir bir ana sayfa işlevi görüyor. Ayrıca şirket Sürükle ve Paylaş içerik akıtma işlevini de güncelledi; Android ve iOS uygulamalarını yükleyen kullanıcılar fotoğraf ve videolarını oturma odalarında bulunan TV’lerinin ekranında anında görme fırsatı bulacak. Üst sınıf plazma ve LED modellere doğru gidildikçe sesle kontrol özelliği de ekleniyor.

İlgili >> Engadget (1), (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER