Teknoloji

Palm’ın diğer akıllı telefonları piyasaya çıkmakta gecikecek mi?

palm-treo-252-x-188Eğer Commercial Times sitesinin haberi doğru çıkarsa, bu demek oluyor ki, Palm’ın Pre dışındaki akıllı telefonlarının piyasaya çıkışı gecikecek. Şirketin Pre dışında iki tane ortaya çıkmamış akıllı telefonu olduğuna inanılıyor. Bu cihazlar için piyasaya çıkış zamanı olarak bu yılın ikinci yarısı gösteriliyordu. Ancak bu cihazları üreteceği düşünülen Compal şirketinin daha hızlı ve yeni Qualcomm yongalarının kullanımını amaçlaması nedeniyle bu telefonların piyasaya çıkışı gecikecek.

Bu gecikmenin Pre’yi etkilemeyeceği tahmin ediliyor. Bu telefonun yapımını Compal’ın rakibi Chi Mei adlı şirket üstlenmiş durumda. Kullanılacak olan 1 GHz Texas Instruments OMAP işlemciyse şu anda mevcut olan en hızlı telefon işlemcilerinden. Ne olursa olsun, herhangi bir gecikme Palm için tehlikeli olacaktır. Zaten satışları giderek azalan Palm’ı kötü durumdan kurtaracak cihazın Pre olduğu görülüyor, keza birçok kullanıcı Pre’yi bekliyor. webOS işletim sistemi şu anda Palm’ın odak noktasında duruyor, ancak şirket diğer telefonları Centro ve Treo Pro’ya da bağımlı kalmaya devam edecek.

Ayrıca, Commercial Times’ın bir diğer iddiası da Motorola’nın Alexander projesini çöpe attığına dair. Dokunmatik ekranlı ve kızaklı QWERTY klavyeye sahip olacağı düşünülen bu telefon, Motorola’nın en önemli hamlelerinde biri olacaktı ve Windows Mobile tabanlı olması düşünülüyordu. Ancak Motorola 2009’da Android’li cihazlara öncelik verme kararı alınca, Alexander projesi de sonlanmış oldu.

İlgili — DigiTimes

İLGİLİ HABERLER