Teknoloji

Outlook.com’a OneDrive’a kaydetme işlevi eklendi

outlook-com-onedrive-kayit-160115

Microsoft, e-postaları için Outlook.com’u kullananlara e-postalarda gelen ekleri kaydetmeyi kolaylaştıracak bir özellik sunuyor. “OneDrive’a Kaydet” adını taşıyan yeni özellik sayesinde kullanıcılar e-posta eklerini tek bir tıkla buluta kaydedebiliyor. Özelliğin dünya çapındaki dağıtımı ise bu hafta itibarıyla başlamış durumda.

Microsoft’tan yapılan açıklamada henüz “OneDrive’a Kaydet” özelliğine erişememiş kullanıcıların birkaç hafta içinde özellikten faydalanmaya başlayabileceği belirtildi. OneDrive’a Kaydet ile sadece bir değil, birden çok dosyayı aynı anda OneDrive’a kaydetmek mümkün.

Kaydedilen dosyalar OneDrive içinde otomatik olarak oluşturulan E-posta Ekleri isimli bir klasörde toplanıyor. Böylelikle e-posta eklerinin OneDrive içinde bulunması da kolaylaşıyor. E-posta Ekleri klasöründe saklanan dosyalara OneDrive hesabının yüklü olduğu tüm cihazlar üzerinden erişilebiliyor.

E-posta eklerini OneDrive’a kaydetmek için ek dosyasının üstüne tıklandığında açılan menüden OneDrive’a kaydet seçeneğine tıklamak yeterli oluyor. Aynı anda kaydedilen ekler OneDrive’a .zip formatında giriş yapıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER