Teknoloji

OS X 10.11.4 yayınlandı, hangi yeniliklerle geliyor?

os-x-el-capitan-logo-080615

Apple iOS 9.3 ile aynı zamanda OS X 10.11.4 El Capitan sürümünü de yayınladı. Mac bilgisayarlara gelen bu en son güncellemenin yenilikleri arasında Mesajlar ve AirDrop’ta Live Photos desteği ve Notlar içinde şifrelenmiş notlar bulunuyor.

Notlar uygulamasında kullanıcılar Evernote dosyalarını içe aktarabiliyor ve nesneleri alfabetik olarak ya da ekleniş tarihi veya değişiklik tarihini baz alarak sıralayabiliyorlar. iBooks’ta ise PDF’leri iCloud ile eşzamanlama imkanı getirilmiş, böylelikle onlara farklı cihazlardan erişmek mümkün oluyor.

Ayrıca 10.11.4 sürümüyle birlikte hata düzeltmeleri de geliyor. Örneğin Fotoğraflarda yavaş RAW dosya yüklenmelerine çözüm, Safari’de t.co bağlantılarının düzgün şekilde açılmaması probleminin giderilmesi de bunlar arasında bulunuyor. Çözülen diğer sorunlar arasında USB-C adaptörleri, VIP gelen kutularıyla çalışan Gmail hesapları ve USB ses cihazlarıyla ilgili sorunlar da yer alıyor.

OS X 10.11.4 güncellemesiyle gelen yenilikler iOS tarafında da iOS 9.3 ile birlikte gelen yeniliklerle örtüşüyor, böylelikle Apple her iki cihaz segmentinde birbirini tamamlayan kullanıcı deneyimi sunuyor.

En son OS X El Capitan sürümünü Mac App Store’da bulunan Güncellemeler bölümünden indirebilirsiniz. Burada yer alan bilgilere göre son sürüm aşağıdaki yenilikleri ve değişiklikleri getiriyor:

os x 10.11.4

İLGİLİ HABERLER