Eğlence

Örümcek Adam Marvel’ın Sinema Evreni’ne dahil oldu

orumcek-adam-marvel-100215

Çizgi roman dünyasının popüler kahramanlarından Örümcek Adam, Marvel’ın yeni sinema filmlerinde yer alacak. Sony Pictures ve Marvel arasındaki anlaşmayla birlikte Iron Man ve Thor gibi karakterlerin bulunduğu Marvel Sinema Evreni’ne dahil olan Örümcek Adam’ın ilk etapta hangi filmde boy göstereceği ise henüz bilinmiyor.

Anlaşmanın duyurulma zamanlaması itibarıyla, Örümcek Adam’ın ilk olarak Mayıs 2016’da vizyona girecek “Kaptan Amerika: İç Savaş” filminde boy göstermesi muhtemel gözüküyor. Ancak Marvel ile yaptığı anlaşma, Sony Pictures’ın Örümcek Adam üstündeki sinema haklarından vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Stüdyo Marvel’dan bağımsız olarak çektiği Örümcek Adam filmlerinin finansmanından, dağıtımından, gösterim haklarından ve kreatif kontrolünden sorumlu olmaya devam edecek. Marvel ise yardımcı yapımcı olarak 28 Temmuz 2017’de vizyona girmesi planlanan yeni Örümcek Adam filminin yapım sürecine dahil olacak. Sony Pictures tarafından yapılan açıklamada önümüzdeki Örümcek Adam filmlerine Marvel Sinema Evreni’nden karakterlerin dahil edilebileceğinin de işareti verildi.

Sony Pictures’a düzenlenen siber saldırının ardından Marvel ve Sony arasında Örümcek Adam’ın geleceği konusunda kapsamlı görüşmeler gerçekleştiği ortaya çıkmıştı. Marvel Sony’ye Örümcek Adam’ın yeni Kaptan Amerika filminde boy göstermesi için baskı yaparken; Sony ise yapımcılığını Marvel’ın üstlendiği, ancak kreatif kontrol, dağıtım ve pazarlamanın kendi sorumluluğunda olduğu bir Örümcek Adam filminin çekilmesini talep etmişti. Taraflar arasındaki görüşmelere Sony CEO’su Kaz Hirai ve Disney CEO’su Robert Iger’in de dahil olmasıyla birlikte tarafların ocak ayında bir kez daha bir araya gelmek için anlaştığı görülmüştü. Duyurulan işbirliği geçtiğimiz ay gerçekleşen görüşmenin olumlu bir sonuç verdiğini gösteriyor.

Duyurulan anlaşmanın ardından Marvel Sinema Evreni için daha önce açıkladığı vizyon takviminde bazı değişikliklere gitti. Şirket yeni Örümcek Adam filminin vizyon tarihini 28 Temmuz 2017 olarak açıklarken, bu tarihi uygun hâle getirmek için Thor ve Kara Panter gibi filmlerin gösterim tarihlerini erteledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER