Eğlence

Marvel Örümcek Adam’ın bir sonraki Kaptan Amerika filminde yer almasını istemiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spider-man-111214

Sony Pictures’a sanal saldırı düzenleyen korsanların ele geçirdikleri şirket içi yazışmaları internette yayınlaması, sinema dünyasında kapalı kapılar ardında konuşulan pek çok şeyin ortaya çıkmasını sağladı. Bu sızıntıyla gün yüzüne çıkan olaylardan birisi de Marvel’ın bir sonraki Kaptan Amerika filminde Örümcek Adam’a yer vermeyi istemesi oldu.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Marvel Studios ve Sony gelecek Örümcek Adam filmleri için işbirliği yapmayı uzun uzadıya değerlendirdi. Değerlendirme sürecinin Sony CEO’su Kaz Hirai ve Walt Disney CEO’su Robert Iger’e kadar uzandığı belirtildi. Sony çalışanlarının kendi aralarındaki e-postalarda ise Marvel’ın 2016’da vizyona girecek Kaptan Amerika: İç Savaş filminde Örümcek Adam’a yer vermeyi istediği bilgisi göze çarpıyor. Marvel’ın Sinematik Evreni’nin üçüncü aşamasını oluşturacak film 2016’nın mayıs ayında vizyona girecek.

Sony Pictures başkanları Amy Pascal ve Doug Belgrad arasındaki e-posta mesajlarıysa yapımcılığını Marvel’ın üstlendiği, ancak Sony’nin kreatif kontrol, dağıtım ve pazarlamayı elinde bulundurduğu yeni bir Örümcek Adam üçlemesinin daha gündeme alındığını gösteriyor. Marvel’ın karakter yönetimi konusundaki tavrı göz önüne alınınca Sony’nin kreatif kontrolü ele alabileceğini düşünmesi oldukça iyimser bir düşünce olarak göze çarpıyor. Ancak Örümcek Adam’ı sinemaya taşımak için tüm hakların yıllardır Sony’nin elinde bulunduğunu da unutmamak gerekiyor. Örümcek Adam’ın bir Marvel Comics karakteri olması bu durumu değiştirmiyor.

The Wall Street Journal’ın haberinde taraflar arasındaki görüşmelerin bir süre sonra kesildiği ve Örümcek Adam’ın yeni Kaptan Amerika filminde yer alması planının rafa kalktığı da belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER