Teknoloji

Oral-B ve Colgate’ten yeni akıllı diş fırçaları

Oral-B iO
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

CES, her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda akıllı ve bağlı cihazın gözler önüne çıktığı bir sahne niteliğinde. CES 2020‘de sergilenen cihazlar arasında akıllı diş fırçaları da bulunuyor. Oral-B iO ve Colgate Plaqless Pro, CES 2020’de sergilenen akıllı diş fırçaları arasında öne çıkıyor.

Oral-B’nin akıllı diş fırçaları konusundaki tecrübesi oldukça fazla. Şirket daha önce fırçalama sırasında odaklanacağı noktayı yapay zekâ algoritması ve sensör verileriyle tespit eden Genius X modelini çıkarmıştı.

Oral-B’nin en yeni akıllı diş fırçası da yapay zekâ ve algoritmalardan yararlanıyor. Şirket, algoritmalar sayesinde ağzın 16 bölgesinde en iyi fırçalama sonuçlarının alındığına dikkat çekiyor. iO’da bulunan manyetik sürücü ise fırçanın tellerinin mikro titreşimlerini kontrol ediyor.

Oral-B iO yedi farklı fırçalama moduna sahip

Yedi farklı fırçalama modu bulunan iO, Bluetooth aracılığıyla Oral-B’nin mobil uygulamasına bağlanıyor ve kullanıcılara fırçalama performanslarıyla ilgili olarak geri bildirim veriyor. 145Hz hareket hızına sahip olan diş fırçasının pili 3 saatte tamamen doluyor. Tamamen dolu pil, 12,5 günlük bir kullanım süresi sağlıyor.

Colgate ise ilk akıllı diş fırçası E1’i 2018’de tanıtmıştı. Colgate’in yeni diş fırçası ise dişe yapışan plak ve diğer bakterileri otomatik olarak tespit ediyor. Kullanıcılara fırçanın ağızdaki hareketlerine dair bilgilerin gerçek zamanlı aktarılması ve böylelikle fırçalama deneyiminin geliştirilmesi de Colgate’in vaatleri arasında bulunuyor.

Colgate ve Oral-B’nin yeni diş fırçalarının piyasaya ne zaman çıkacağı konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER