Teknoloji

Optoma UHD300X projektör 4K sinema keyfi vadediyor

optoma uhd300x

Projeksiyon ve ses ürünleri pazarında faaliyet gösteren Optoma, Türkiye pazarındaki varlığını artırmak adına harekete geçti. Şirket DLP teknolojisiyle geliştirilen 4K projektörü UHD300X’i Türkiye’de satışa sundu. Optoma UHD300X, 4K içerik ve oyun keyfi yaşamak isteyenlere ulaşmayı hedefliyor.

Büyük ekranlarda etkileyici bir deneyim vadeden UHD300X, yüksek dinamik aralık (HDR) uyumluluğu, HDCP 2.2 desteği ve stereo hoparlörle birlikte geliyor. UHD300X, renk derinliği ve yüksek kontrast oranıyla da ev sineması deneyimini farklı bir noktaya taşımayı amaçlıyor.

UHD300X’in sahip olduğu Ultra HD 4K çözünürlük; 8 milyondan fazla pikselle, daha keskin ve canlı görüntüler ile daha zengin renkler elde etmek için Full HD’den dört kat daha fazla ayrıntı sunuyor. 4K çözünürlük kullanıcıların gerçeğe daha yakın görüntü almasını ve daha etkileyici bir sinema deneyimi yaşamalarını sağlıyor. DLP Teknolojisi ile geliştirilen UHD300X 2200’lük lümen değeriyle maksimum düzeyde yaklaşık 570cd/m2’lik bir parlaklık sunuyor. Güçlü bir görüntü elde etmek için UHD300X’i ne kadar parlak hale getirmeniz gerektiği, projektörün ne kadar geri döndüğüne ve ayrıca mevcut aydınlatma koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Meta verilerini alma ve görüntüleme özelliğine sahip olan HDR uyumlu UHD300X, kullanıcıların çok daha fazla ayrıntı ve doku görmesine izin veriyor. Nesnelerin daha sağlam ve canlı göründüğü bu projektörde ekstra detaylar pencereden bakmak gibi büyük bir derinlik hissi yaratıyor.

Daha geniş bir projektör yerleştirme olanağı sağlayan dikey lens kaydırma özelliğiyle UHD300X, kurulumu basitleştirerek konumlandırmayı kolaylaştırıyor ve daha geniş bir ekran boyutu seçeneği sunuyor. Ses seviyesinin düşüklüğüyle de dikkat çeken Optoma UHD300X, Türkiye’de 9 bin 640 TL karşılığında piyasaya sürüldü.

İLGİLİ HABERLER