Teknoloji

Oppo yeni ön kamera teknolojisi için heyecanı artırıyor

oppo

Oppo ön kamerayı ekranın içine yerleştirmesi konusunda son üç haftadır önemli ipuçları veriyor. Şirket bu çalışmalarda geldiği nokta hakkında kamuoyuyla bilgi paylaşımına da sonunda hazır görünüyor. Oppo’dan yapılan son paylaşım, konuya ilişkin duyurunun 26 Haziran itibarıyla MWC Şangay’da yapılacağını hatırlatıyor.

15 saniyelik kısa video, Oppo’nun yeni kamera teknolojisinin kullanılacağı ilk telefonun tasarımı konusunda da fikir edinmeyi sağlıyor. Farklı ön kamera çözümlerinin kullanıldığı eski telefonların gösterildiği videonun sonunda ön kameranın ekranın içine yerleştirildiği telefon da görülüyor. Bu cihazda ekranın ön panelinin neredeyse tamamını kapsadığı videoda da anlaşılıyor.

Oppo’dan daha önce verilen ipuçları sayesinde ön kameranın fotoğrafını çekebileceği görülmüştü. Kameranın çalışmadığı zamanlarda da ekranın üstündeki pikseller normal şekilde çalışmaya devam edecek. Buna ek olarak, Kamera uygulaması çalıştığında da ön kameranın etrafında yuvarlak bir halka belirecek. Bu sayede kamera uygulamasının siyah arayüzünde yeri belli olmayan ön kameranın fark edilmesi de mümkün hâle gelecek. Böylelikle selfie çekerken doğru yere bakmama gibi sorunların yaşanmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Oppo yeni kamera teknolojisinin prototipini 26 Haziran’da sergileyecek. Şirketin etkinliği Türkiye saatiyle 09:00’da başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER