Teknoloji

Oppo ve OnePlus arasındaki bağlar kuvvetleniyor

oppo oneplus

Oppo ve OnePlus bundan yaklaşık beş ay önce Ar-Ge ekiplerini birleştirme kararı almıştı. İki şirket şimdi de OnePlus’ın bundan böyle Oppo’ya “daha entegre” biçimde hareket edeceğini açıkladı. Başka bir ifadeyle iki şirketin birleştiği de söylenebilir.

Bu derinleşen ortaklık çerçevesinde iki akıllı telefon markası aynı ekipleri ve kaynakları kullanacak. Söz konusu durum geçmişte üstü daha örtülü şekilde gerçekleştiriliyordu. Yine de, OnePlus operasyonlarını bağımsız şekilde yürütmeyi sürdürecek.

OnePlus uzun süredir Oppo’yla sessiz sedasız birlikte çalışıyordu. Dolayısıyla bu yeni dönemin işin kurumsal tarafıyla biraz daha ilintili olduğunu ve müşterileri etkilemeyeceği söylenebilir.

OnePlus’tan yapılan açıklamada, Oppo’yla girilen bu yeni dönemin şirkete daha verimli şekilde hareket etme fırsatı vereceği vurgulandı. Yazılım güncellemelerinin daha istikrarlı ve kararlı şekilde sunulması, yeni yapılanmanın getireceklerine örnek olarak gösterildi.

Bunun nasıl yapılacağı ise belirsizliğini koruyor. OnePlus ve Oppo’nun yazılım ekipleri hâlihazırda faaliyetlerini ayrı şekilde sürdürüyor. Bu iki ekibin yeni dönemde birbirlerine yakınlaşması sürpriz olmayacaktır.

Yeni dönem, daha uygun fiyatlı OnePlus telefonlar görmemizi sağlayabilir. Nord 2’nin Realme X9 Pro’nun yeniden isimlendirilmiş bir versiyonu olması bekleniyor. Bu noktada Realme’nin de Oppo’nun alt markalarından biri olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Geçtiğimiz yıl çıkan OnePlus Nord N100 de Oppo A53’ün yeniden isimlendirilmiş versiyonuydu.

Bu daha yakın iş birliğinin iki şirkete neler getireceğini görmek için beklemek gerekiyor. Ancak şu an için Oppo ve OnePlus, yeni Huawei ve Honor olmayı amaçlıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER