Teknoloji

OnePlus ve Oppo’nun Ar-Ge departmanları birleşti

oppo oneplus

OnePlus ve Oppo’nun Ar-Ge departmanlarının birleştiğine dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Kaynaklar, bu birim için işe alınacak yeni çalışanları OnePlus’ın değil Oppo’nun seçtiğini de belirtmişti.

Oppo’nun içinde olduğu söylenen kaynaklar, iki marka arasındaki iş birliğinin Xiaomi ve Redmi’ninkine benzer olduğunu ifade etmişti. Xiaomi ve Redmi de aynı Ar-Ge sistemini paylaşıyor. Aralık ayında gerçekleştiği söylenen birleşme için şimdiye kadar bir açıklama gelmemişti. Ancak beklenen doğrulama da sonunda OnePlus’tan geldi.

OnePlus’tan konuyla ilgili olarak Android Authority’ye gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “OnePlus’ın büyümesi adına kaynakları maksimize etmek ve daha iyi bir planlama yapmak için bazı Ar-Ge yeteneklerimizi uzun süreli yatırımcımız OPLUS ile birleştiriyoruz. Bağımsız bir marka olarak varlığımızı sürdürmeye ve hem mevcut hem de gelecek müşterilerimiz için en iyi deneyimi sunmaya devam edeceğiz.”

Oppo ve OnePlus’ın arasındaki yakın ilişki uzun süredir biliniyor. Her iki marka da BBK bünyesinde faaliyet gösteriyor. Bu nedenle bazen Oppo’nun en yeni amiral gemilerine bakarak OnePlus’ın neler sunacağı konusunda fikir edinmek de mümkün oluyordu.

Donanımdaki benzerliklere rağmen, OnePlus ve Oppo’nun yazılım geliştirme ekipleri ayrı şekilde çalışmaya devam edecek. Oxygen OS ve Color OS’in hedefinde farklı kitleler bulunuyor. Kısacası iki marka da varlıklarını sürdürecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER