Teknoloji

Oppo arka panelinde ekran bulunan telefonlar geliştirmeye devam ediyor

oppo

Oppo kısa süre önce arkasında ekran bulunan bir akıllı telefon tasarımının patentini almıştı. Çinli üretici, bu konsepte olan ilgisini gösteren adımlar atmaya devam ediyor. Yeni bir patent dosyası, Oppo’nun arkasında ekran bulunan üç telefon tasarımı daha hazırladığını gösteriyor.

Dünya Fikri Mülkiyet Organizasyonu (WIPO) tarafından onaylanan tasarımlarda kullanılan bu teknolojinin Oppo’nun sıradaki amiral gemisinde kullanılmasına pek ihtimal verilmiyor. Daha önce Xiaomi, Vivo ve Meizu gibi şirketler arka panellerinde ekran bulunan telefonlar çıkarmıştı. Oppo ise henüz gerçek anlamda bu yola girmiş değil.

LetsGoDigital sitesi tarafından paylaşılan görsellerin tamamında arka ekranlı üç telefon görülüyor. Hepsinde de ikinci ekran kamera modülüne entegre ediliyor. İki tasarımda ikinci ekran kameraların ortasına, birinde ise kenara yerleştiriliyor.

Oppo’nun bu tasarımları gerçek bir cihazda kullanmasının garanti olmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak Çinli üreticinin arka panele yerleştirilmiş ekranlar üzerine bu kadar odaklanması, şirketin bu konuda ciddi düşündüğünü gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER