Teknoloji

Oppo Smart Tag takip aygıtı USB-C portu ile rakiplerinden farklı olacak

oppo smart tag

Oppo, Bluetooth tabanlı eşya izleme aygıtı oyununa katılacak olan sıradaki şirket gibi görünüyor. Şirketin yakında beklenen Smart Tag cihazı, diğer bir deyişle Akıllı Etiketi, XDA Developers sitesinde, Weibo’daki Digital Chat Station’ın sızıntısı sayesinde görüldü.

Oppo’nun çözümü, değiştirilebilir düğme piller (veya daha da kötüsü, bazılarında olduğu gibi çıkarılamaz piller) yerine, aygıtı yeniden şarj etmek için bir USB-C bağlantı noktası sunarak kendisini diğer büyük izleme aygıtlarından bir şekilde ayırmaya çalışıyor. Bu, yeni Oppo eşya takip aygıtını biraz daha çevre dostu yapacaktır. Ancak pil ömrü üzerindeki etkisinin daha geleneksel bir pil sistemine kıyasla ne olacağı belirsizliğini koruyor.

Oppo Smart Tag ile ilgili fazla ayrıntı olmasa da, sızıntılar takip aygıtının daha hassas izleme için ultra geniş bant radyoyu destekleyeceğini doğruluyor. Apple’ın bu hafta içinde tanıtımı yapılan AirTag izleyici aygıtına ve Samsung’un daha önce tanıtılan SmartTag Plus cihazında da aynı teknolojiler bulunuyor.

Elbette, Bluetooth tabanlı bir eşya takip aygıtı, yalnızca onu destekleyebilecek bir cihaz ağı kadar iyidir. Takip etiketi cihazları alanında uzun süredir lider olan Tile, etiket ağını oluşturmak için neredeyse on yıl harcadı. Apple’ın Find My ağı, AirTag’leri izlemek için dünyadaki yüz milyonlarca iPhone ve iPad’den yararlanabiliyor.

Counterpoint Research’ün verilerine göre, 2020’nin sonunda küresel pazarın yüzde 9’una sahip olan Oppo, takip etiketi aygıtlarını verimli kılmak için pazar doygunluğuna sahip olduğu konusunda muhtemelen iyi durumda görünüyor. Ancak büyük olasılıkla dünyanın neresinde kullanıcıların olduğu ve Oppo’nun telefonlarının o bölgede ne kadar popüler olduğu da sistemin düzgün biçimde çalışmasında önemli bir rol oynayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER