Teknoloji

Oppo Reno 8 serisi Avrupa ülkelerinde satışa çıkıyor

oppo reno 8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo, daha önce Çin ve Hindistan için resmi duyurusu yapılmış olan Reno 8 serisini Avrupa ve Britanya’ya getiriyor.

Reno 8 Pro, amiral gemisi telefonlara yakın özellikleri ve fiyatlandırması ile bu serinin en üstünde yer alıyor ve 599 pound yurt dışı satış fiyatına sahip. Telefonun ana özelliklerinden biri, Oppo’nun çok düşük ışıkta daha iyi yüksek çözünürlüklü video çekimi sağladığını söylediği, şirketin kendi geliştirdiği Marisilicon X yapay sinir ağı işlemcisinin, diğer bir deyişle NPU’sunun dahil edilmesidir.

Pro modelinden sonra, daha küçük ekranı ve farklı işlemcisi ile Reno 8 geliyor. Reno 8 Light ise daha düşük IP suya ve toza dayanıklılık derecesine ve düşürülmüş hızlı şarja sahip en temel model niteliğini taşıyor.

Reno 8 Pro, Oppo’nun Marisilicon X işlemciyi de içeren amiral gemisi Find X5 serisinin hemen altında yer alıyor. Oppo, bu NPU’nun tipik olarak 4K video kaydına izin verecek kadar parlak olmayan çok düşük ışık koşullarında bu çözünürlükte çekim imkanı sağladığını söylüyor. Ayrıca derinlik efekti ekleme ve gürültü azaltma işleminin gerçek zamanlı olarak gerçekleşmesinin gerektiği düşük ışıkta daha iyi portre modu videosuna olanak tanır.

Reno 8 serisi üyelerinin başlıca özellikleri

Ayrıca 8 Pro modeli 120Hz yenileme hızına sahip 6,7 inç OLED ekran, 80W hızlı kablolu şarj ve IP54 gibi orta düzeyde toz ve sıçrama direnci derecesi içeriyor. 8 GB RAM’e sahip telefon MediaTek Dimensity 8100 yonga seti ile çalışıyor ve 256 GB depolama alanı içeriyor. Kablosuz şarj özelliği ise bulunmuyor.

Reno 8 ise 6.43 inç, 90 Hz yenileme hızlı ekran, MediaTek Dimensity 1300 işlemci gibi özelliklerle Pro modelinin hemen arkasından geliyor. Bu cihaz Marisilicon NPU’ya sahip değil, ancak 50 megapiksel ana kamera ve 32 megapiksel selfie kamera dahil olmak üzere 8 Pro ile aynı kamera özelliklerinin çoğunu sunuyor. Reno 8 Lite ise Snapdragon 695 yonga seti, daha yavaş seviyede 30W kablolu şarj ve sıvı sıçramalarına karşı dayanıklılığı işaret eden IPX4 derecesi gibi özellikleri barındırıyor.

Oppo Reno 8 serisi 1 Eylül’de Avrupa ve Britanya’da satışa çıkacak. Reno 8 için 419 pound, 8 Lite için de 319 pound fiyat etiketleri belirlendi. Bu arada Oppo’nun Finlandiyalı telekom devi Nokia ile yaşadığı patent kavgası nedeniyle Almanya’daki Oppo satışları durdurulmuştu. Bu nedenle yeni seri Almanya’da satışta olmayacak.

Reno 8 serisinin Türkiye’ye ne zaman geleceğine dair net bir bilgi henüz bulunmuyor. Ancak Reno 7 modelinin şimdilerde piyasaya çıktığını dikkate alırsak, Reno 8’in bu yılın sonlarına doğru veya büyük ihtimalle gelecek yılın başlarında gelmesini bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER