Teknoloji

Oppo Reno 3 ve Reno 3 Pro Türkiye fiyatları belli oldu

oppo reno 3 ve oppo reno 3 pro türkiye fiyatı

Oppo Reno serisinin en yeni üyeleri Reno 3 ve Reno 3 Pro Türkiye’de satışa sunuldu. Bu yeni Android telefonlar Oppo’nun orta ve orta-üst segmentte rekabet edeceği yeni telefonlar olma özelliğini taşıyor. Özellikle Reno 3 Pro, sahip olduğu işlemci, ekran, kamera, pil gibi özelliklerle üst sınıf Android telefonlara nispeten uygun fiyatlı bir alternatif teşkil edecektir.

Oppo Reno 3 serisinde birçok farklı türev var. Ülkelere göre satışa sunulan modeller değişiklik gösteriyor. Türkiye’de satışa sunulan Oppo Reno 3 Pro’ya baktığımızda Snapdragon 765G işlemcinin bulunduğunu görüyoruz. Bu işlemci dahili 5G desteğine sahip. Ancak Türkiye’de satılan modellerde 5G desteği aktif değil. Performans açısından bu işlemci ihtiyaçları fazlasıyla karşılayacaktır. Üstelik 12 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza da performansın ortalamanın üstünde olacağını işaret ediyor.

Reno 3 Pro pil tarafında da güçlü. 4025 mAh kapasiteli pil, Oppo’nun VOOC 4.0 hızlı şarj teknolojisiyle birlikte geliyor. Ekran içi parmak izi okuyucu da telefonun başlıca özellikleri arasında yer alıyor. Cam ve metal birleşimi bir gövdeyle gelen Reno 3 Pro’nun ekranı kavisli kenarlara sahip. 7.7 milimetre kalınlığındaki gövde 171 gram ağırlığa sahip.

Arkada dört tane kamera bulunuyor. 48 megapiksel ana kamera, 13 megapiksel telefoto lens, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel siyah-beyaz kamera arkada bulunuyor. Önde ise 32 megapiksel selfie kamerasını görüyoruz. Selfie kamerası ekranın sol üst köşesindeki çentiğe yerleştirilmiş. Ekran büyüklüğü 6.5 inç, çözünürlüğü ise 1080 x 2400. Super AMOLED ekranın önemli bir özelliği de 90Hz yenileme hızına sahip olması.

Oppo Reno 3 Pro 5G için 6599 TL’lik bir fiyat belirlendi. Geçen yıl bu ayardaki telefonlar genellikle 5500 TL seviyesinde gidip geliyordu. Ancak dövizdeki artış nedeniyle fiyat çıtası da bu segment için yukarı çıkmış gibi görünüyor. Fiyat konusunda aynı durum Reno 3 için de geçerli. Geçen yıl 3000-3500 TL arası fiyatlardan çıktığını gördüğümüz Oppo Reno 2Z’nin takipçisi olarak nitelendirebileceğimiz bu telefon için 3999 TL’lik fiyat belirlenmiş.

oppo reno 3 ve oppo reno 3 pro türkiye fiyatı

Oppo Reno 3 özellikleri

Reno 3 ise plastik ve cam birleşimi bir gövdeyle geliyor. Telefonun 6.4 inç ekranı 1080 x 2400 piksel çözünürlüğe sahip. MediaTek MT6779 Helio P90 işlemci, 8 GB RAM, 128 GB dahili hafıza gibi özelliklerle günlük işler için fazlasıyla yeterli görünüyor. Bu telefonda da 4025 mAh kapasiteli pil ve VOOC Flash Charge 3.0 hızlı şarj desteği var.

Arkada dört tane kamerayı bu telefonda da görüyoruz. 48 megapiksel ana kameranın yanında 13 megapiksel telefoto lens, 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel siyah-beyaz kamera yer alıyor. Öndeki 44 megapiksel kamera ise bir ilk sayılır. Oppo, ilk kez bir telefonda bu kadar yüksek çözünürlüklü bir ön kameraya yer verildiğini belirtiyor.

Hem Oppo Reno 3 hem de Reno 3 Pro karbon siyahı ve kuzey ışıkları şeklinde iki renkle sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER