Teknoloji

Oppo Reno 2’nin takipçisinden işaretler gelmeye başladı

oppo reno 3

Oppo Reno 2 serisi telefonlarını ağustos ayında tanıtmış, bu telefonların küresel lansmanını da geçtiğimiz ay gerçekleştirmişti. Ancak Reno 2’nin halefine dair iddiaların etrafta dolaşmaya başlaması da çok uzun zaman almadı. Oppo Reno 3 modeline ait olduğu söylenen bir özellik listesi, Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da ortaya çıktı.

Söz konusu listede görülen özelliklerin doğruluğu konusunda hâlihazırda bir garanti vermek mümkün değil. Ancak bu durum, listede ilgi çekici noktaların olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 90Hz yenileme oranına sahip ekran, çift mod 5G bağlantı, daha iyi kamera seçimi ve daha hızlı şarj gibi özellikler hemen göze çarpıyor.

Akıllı telefonun arkasında bulunacağı belirtilen dörtlü kamera sisteminde ana kamera görevini 60 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX686 sensörün üstleneceği iddia ediliyor. 5x telefoto kamera, ultra geniş ve siyah beyaz sensörler de sistemin parçaları arasında sayılıyor.

Oppo Reno 3’te köpekbalığı yüzgeci tarzı bir açılır ön kamera mekanizmasının bulunup bulunmayacağı bilinmiyor. Ancak Oppo’nun tasarımı ne olursa olsun, ön kamerada 32 megapiksel çözünürlüklü Samsung Bright GD1 sensörü tercih edeceği öne sürülüyor.

Oppo Reno 3’e enerjisini 4500 mAh kapasiteli bir pilin vereceği söyleniyor. VOCC 4.0 teknolojisiyle 30W hızlı şarj desteğine sahip olacağı belirtilen telefonda kablosuz şarj desteği ise bulunmayacak gibi görünüyor. Arka panelin Gorilla Glass ile kaplı olacağı söylendiği için kablosuz şarjın eksikliği biraz daha şaşırtıcı hâle geliyor.

Oppo Reno 3 ne zaman çıkacak?

Oppo Reno 3’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 735 işlemcinin bulunacağı ve bu işlemciye 8 GB RAM’in eşlik edeceği söyleniyor. Telefonun 128 veya 256 GB UFS 2.1 depolama alanına sahip olacağı belirtiliyor.

Sızan listede telefonun satış fiyatı konusunda da bir iddia mevcut. Buna göre, Oppo Reno 3 Çin’de 3300 yuan (2719 TL) veya 3600 yuan (2966 TL) karşılığında satılacak. Akıllı telefonun Çin dışındaki satış fiyatlarının bu seviyelerden daha yukarıda olacağı rahatlıkla söylenebilir. Oppo Reno 3’ün ne zaman resmiyet kazanacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER