İncelemelerManşetler

Oppo Reno 2 İncelemesi

oppo reno 2 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo Reno 2
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Son zamanlarda adını daha sık duyduğumuz bir şirket olan Oppo, 2019’un başlarında Türkiye macerasına başlamıştı. Öncelikle orta segment telefonlarıyla piyasaya giren Çinli şirket, ilkbaharda çıkardığı Oppo Reno serisiyle birlikte üst segmentte de iddialı seçenekler sunmuştu. Oppo Reno, dikkatleri üzerine çeken bir seri oldu ve ilginçtir ki, üzerinden sadece 3-4 ay geçtikten sonra Oppo Reno 2 serisinin üyelerini gördük. Yaz sonunda Çin’de duyurusu gerçekleştirilen Oppo Reno 2, 16 Ekim’de Londra’da düzenlenen ve bizim de katıldığımız bir lansmanla birlikte küresel pazara açıldı. Aynı zamanda da Türkiye’de satışa sunuldu. Şu sıralar 5 bin 599 TL’lik fiyat etiketiyle satılan bu akıllı telefonu bir haftadır kullanıyoruz. Oppo Reno 2 inceleme yazısında ve videosunda izlenimlerimizi bulacaksınız.

Tasarım

Oppo Reno 2’yi fiyat ve teknik özellikleri itibarıyla orta üst segment telefon olarak nitelendirsek de, telefon tasarımıyla amiral gemisi telefonların ligine girmeyi başarıyor. Birkaç ay önce çıkan ve esas itibarıyla bir amiral gemisi Oppo telefonu olan Reno 10X Zoom Edition’dan geri kalmayacak bir tasarımın Reno 2’de bulunduğunu görüyoruz. 10X Zoom Edition modeline göre biraz daha küçük boyutlarda ve yuvarlak hatlarla gelen Reno 2, aynı zamanda ondan biraz daha hafif. Oppo Reno’dan daha geniş bir yüzey alanına sahip olan telefon, esas selefiyle hemen hemen aynı ağırlıkta geliyor.

oppo reno 2 inceleme

Reno 2 büyük bir telefon, ancak arka yüzünün kenarlara doğru kavis yapması ve incelmesi onu biraz daha rahat tutulabilir hâle getiriyor. Tek elle kullanımda ekranın üst kısmındaki noktalara erişmek kolay değil. Bu durumda kullanıcı arayüzünü küçülten tek el modunu kullanabilirsiniz. Ancak onu da Hızlı Ayarlar içinden açmanız gerekiyor. Bu da öncelikle diğer elinizin işlemesi ya da telefonu tuttuğunuz elin baş parmağının biraz zahmete girmesi anlamına geliyor.

Oppo, Reno 2’de şıklığın yanı sıra sağlamlığı da ön planda tutmuş. Telefonun Corning Gorilla Glass 6, arkası da Gorilla Glass 5 camla kaplı. Üstüne üstlük ekranı tamamen kaplayan bir koruyucu film de telefona uygulanmış hâlde geliyor. Koruyucu film tabakasının bulunduğunu anlamak için ekrana biraz yakından ve dikkatlice bakmanız gerekiyor. Oppo’nun burada iyi bir işçilik çıkardığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte bir haftanın sonunda bu tabakada da küçük çiziklere rastladık. Arka taraf parmak izini tutma konusunda epey cimri davranıyor. Bu açıdan memnun edici. Biz ise Reno 2’yi çoğunlukla kutudan çıkan şık deri kılıfla kullanmayı tercih ettik. Bu kılıf hem daha rahat tutuş sağlıyor hem de Reno 2’yi, sağlam görünse de daha fazla koruyor.

oppo reno 2 inceleme

Suya ve toza dayanıklılık çoğu akıllı telefonda görmeye başladığımız bir özellik. Ancak Reno 2’nin fiyat segmentindeki telefonlarda hâlâ bu özelliği çok görmüyoruz. Ne yazık ki, Reno 2’de de bu özellik yok. Ne kadar yararı olur tartışılır, ancak bu özelliğin varlığı daha çok kullanıcının içini rahatlatma ve kendisini güvende hissetmesine yarıyor.

Reno 2’nin yüzde 87.5 gibi yüksek bir ekran-gövde oranı var. Bu açıdan Reno ve Reno 10X Zoom Edition modellerini kıl payı da olsa geçiyor. Epey ince olan ekran çerçevesi sadece alt kenarda biraz daha kalın. Ekran herhangi bir delikle veya çentikle kesintiye uğramıyor. Bu nedenle tam ekran isteyenler Oppo Reno 2’yi bayağı seveceklerdir.

oppo reno 2 inceleme

Üst kenarda ilk kez Reno serisinde gördüğümüz açılır selfie kamera mekanizması var. Bu mekanizmanın şekli de köpek balığı yüzgeci görünümünde. Mekanizmanın üstünde ikinci mikrofonu da görüyoruz. Sağ kenarda nano SIM ve microSD kart tepsisi ve güç tuşu var. Sol kenarda da ses tuşları yer alıyor. Alt kenarda da soldan sağa 3.5mm kulaklık jakı, mikrofon, USB-C portu ve hoparlör sıralanıyor.

Arka yüzün tasarımı ilk Reno serisinin üyelerindekine benziyor. Yatay eksende yerleştirilmiş bir Oppo logosu ve onun uzantısı olan ince ve uzun çubuk şekli şıklığı artırıyor. Bu çubuğun devamında da Reno 2’nin dört adet arka kamerasını görüyoruz. Kameraların dikkat çeken en önemli ayrıntılarından biri de dışa doğru çıkıntı yapmaması oluyor. Oppo, Reno 2’nin yüzeye konulduğunda kameranın çizilmesini engellemek amacıyla yarım küre şeklinde bir çıkıntıyı da dört kameranın hemen altına eklemiş. Çift LED flaş ise kamera dörtlüsünün hemen yanında yer alıyor.

Reno 2’nin siyah ve mavi olmak üzere iki renk seçeneği satılıyor. Bizim elimizdeki mavi renk ışığın geliş açısına göre yeşilin tonlarına çalan gradyan geçişleriyle oldukça şık görünüyor.

Ekran ve Ses

Oppo Reno 2’de de AMOLED ekran teknolojisini tercih ediyor. Ekran büyüklüğü orijinal Reno modeline göre biraz daha artırılmış ve 6.5 inçe çıkarılmış. Ekranın görüntü oranının da 20:9’a çıktığını görüyoruz. Ekran çözünürlüğü ise 1080 x 2400, bu da 401 ppi piksel yoğunluğuna karşılık geliyor. Full HD+ bu ekran için yeterli, keskinlik tatmin edici seviyede. Daha fazla çözünürlüğün ihtiyacını hiçbir şekilde hissetmediğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

oppo reno 2 inceleme

Reno 2’nin AMOLED ekranı kendi segmenti için yüksek olarak nitelendirilebilecek bir parlaklık seviyesine sahip. 500 nit seviyesine çıkan parlaklığıyla ekran dışarıda da rahat bir görüş sunuyor. Otomatik aydınlatma özelliği de mevcut, bu sayede ortamdaki ışığa göre ekranın ışık şiddeti uyarlanıyor. Geniş görüş açılarına sahip olan ekranın kontrastı da yüksek. Renkler ise hafif donuk ve beyazlar az da olsa maviye çalıyor. Buna rağmen genel olarak Reno 2’nin ekranı ortalamanın üstünde bir görsel deneyim sunuyor.

Reno 2’nin ekranında özellikle, görüntü oranı çok yakın olduğu için 21:9 formatındaki sinema filmlerini izlemek çok keyifli oluyor. Geleneksel 16:9 formatında ise tam ekrana aldığınızda görüntü hatırı sayılır miktarda kırpılıyor. Bu nedenle YouTube videolarını genellikle doğal boyutunda izlemeyi tercih ettik. Aynı durum Netflix’teki diziler için de geçerli oldu. Uzun ve kesintisiz tam ekranın esas avantajını web sitelerinde gezinirken veya bir şeyler okurken anlıyorsunuz. Tek seferde ekranda gördüğünüz içerik miktarı artıyor, daha az kaydırarak daha fazla metin veya görüntüyü ekrana sığdırabiliyorsunuz.

oppo reno 2 inceleme

Yüksek parlaklık değeri aynı zamanda HDR desteğini de beraberinde getiriyor. Aslına bakarsanız, resmi özellikler arasında ekranın HDR desteğine sahip olduğu belirtilmiyor. Ancak YouTube’da HDR özellikli videoları açtığımızda ekranın bunları desteklediğini görüyoruz. Gerçekten de etkileyici renkler, yüksek detaylar eşliğinde Reno 2’nin 6.5 inç ekranı bir görsel şölen yaşatıyor. Aynı desteğe Netflix’te rastlamadığımızı belirtelim. Buna rağmen, yukarıda belirttiğimiz sinema filmleri de Reno 2’de etkileyici bir şekilde izleniyor.

oppo reno 2 inceleme

Bu arada belirtmeden geçmememiz gereken bir iki husus daha var. Öncelikle AMOLED ekranın varlığı sürekli açık ekran özelliğini beraberinde getiriyor. Yani ekran kapalıyken ekranda saat ve tarih bilgisi sürekli gösteriliyor. Pil durumu da buna dahil. Ancak gelen bildirimlerin ikonlarının gösterimi yok. Öte yandan mavi ışık filtresi özelliği de, Gece Kalkanı adıyla Hızlı Ayarlar içinde yer alıyor. Ayarlar içinden erişebileceğiniz Gece Kalkanı bölümünde ise bu özelliği otomatik olarak açılacak biçimde zamanlayabilirsiniz. Öte yandan ekran renk sıcaklığını ayarlama, görüntüleme efektini değiştirerek arka planı daha da koyu renge dönüştürme gibi imkanlar da mevcut.

oppo reno 2 inceleme

Ekran faslını kapatmadan önce ekran içi parmak izi okuyucusundan da bahsedelim. Reno 2’nin ekranın alt kenarına epey yakın bir noktada konumlandırılan, böylelikle rahatça erişilebilen parmak izi okuyucusu, şimdiye kadar deneyimlediklerimiz içinde en iyilerinden bir tanesi. Hızlı ve doğru biçimde çalışıyor. Yine de, parmak iziyle uğraşmak istemeyenler yüz tanımayı da kullanabilirler. Ancak bu durumda ekranı açtığınız her seferde üstteki selfie kamera mekanizmasının kalkıp indiğini göreceksiniz.

Oppo Reno 10x Zoom Edition modelinde iki hoparlör vardı. Ancak Reno 2’de tek bir hoparlörün yer aldığını görüyoruz. Bu hoparlör alt kenarda yer alıyor. Tek olmasına karşın oldukça yüksek şiddette ve doyurucu bir ses çıkışı sunuyor. Burada Huawei P30 Pro gibi, tek hoparlörlü bir amiral gemisiyle benzer sonuçlarını verdiğini söyleyebiliriz. Yani, tek hoparlör olması yüzünüzü buruşturmasın. Dolby Atmos desteği de mevcut. İçeriğe göre ses profili otomatik olarak ayarlanıyor. Bunun yanı sıra Ayarlar içinden müzik, sinema gibi ön tanımlı profiller arasından seçim yapabilir ya da grafik ekolayzırı kullanarak kendi ses profilinizi belirleyebilirsiniz.

oppo reno 2 inceleme

Reno 2’de 3.5mm kulaklık jakı mevcut. Bu, farklı kulaklıkları rahatlıkla kullanabileceğinizi gösteriyor. Kutudan çıkan kulaklığın yeterli bir ses çıkış şiddeti var. Kalitesi de tatmin edici seviyede. Özellikle kulağa rahatlıkla oturmasını beğendik. Başınızı hızlı şekilde hareket ettirseniz bile kulaklıklar kolay kolay çıkmayacaktır.

Performans ve Pil

Oppo Reno 2’nin içindeki bileşenlere baktığımızda, Qualcomm’un özellikle oyun performansı için optimize edilmiş Snapdragon 730G yonga setinin bulunduğunu görüyoruz. Türkiye’de satılan Oppo Reno 2, 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza içeriyor. microSD kart yuvası ise kapasitesi 256 GB’ye varan kartları destekliyor.

oppo reno 2 inceleme antutu sonuçları

Pratikteki deneyime bakacak olursak, Oppo Reno 2’nin gerçekten akıcı ve hızlı bir telefon olduğunu söyleyebiliriz. Oppo’nun özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü ColorOS’te geçişler ve gezinti akıcı şekilde gerçekleşiyor. Uygulama ve oyunlar ise akıcı. Telefonda herhangi bir takılma veya yavaşlama gözlemediğimizi söyleyebiliriz. Kamera uygulamasında da çekimler genel olarak hızlı şekilde gerçekleşiyor.

Benchmark testlerine baktığımızda ise, Oppo Reno 2’nin GeekBench 5 testinden 547 tek çekirdek ve 1482 çok çekirdek puanı aldığını görüyoruz. Bu sonuçlar onu geçen yılın amiral gemisi telefonlarıyla karşılaştırılabilir bir seviyeye getiriyor. AnTuTu testinden elde edilen 260 bin seviyesindeki puan da bu durumu destekliyor. Benchmark testleri bu telefonun Sonbahar 2019 şartlarında bir orta üst segment telefon olduğunu destekliyor.

oppo reno 2 geekbench 4 sonuçları

Snapdragon 730G işlemci ve yüksek RAM sayesinde Oppo Reno 2 oyun için elverişli bir cihaza dönüşüyor. Tabii ki, kesintisiz büyük ekran da pastanın üstündeki krema gibi oluyor. Reno 2’de PUBG Mobile oyunu oldukça keyifli ve akıcı biçimde oynanıyor. Yüksek grafik ayarlarının otomatik olarak seçildiği oyunda hamlelerinizi takılmadan, hızlıca yapabilirsiniz. Isınma konusuna gelince, PUBG oynarken kısa süre sonra telefonun sıcaklığını hissetmeye başladık. Ancak telefonun sıcaklık açısından hâlâ makul aralıkta kaldığını söylersek yanlış olmayacaktır.

Oppo Reno 2’de 4000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Telefonun kutusundan 20 vatlık VOOC Flash Charge 3.0 destekli şarj adaptörü çıkıyor. Gerçekleştirdiğimiz testlerde ve gözlemlerde, yarım saatte pilin yüzde 45’i civarında bir bölümünün dolduğunu gözlemledik. Pilin tamamen dolması ise genel olarak 1 ila 1.5 saat arasında bir sürede tamamlanıyor. Şarj performansını olumlu bulduğumuzu söyleyebiliriz. Reno 2’de kablosuz şarj özelliği bulunmuyor.

oppo reno 2 inceleme

Pil performansı bakımından etkileyici bir telefon olduğunu söyleyebiliriz. Yoğun biçimde kullansanız bile bir günü tamamen çıkarabilir. Biz tek bir şarjla iki gün boyunca çalışma imkanı yakaladık. Tabii ki, telefonu görüşmeler, e-posta veya sosyal medya kontrolü ve birkaç fotoğraf çekimi dışında fazla kullanmadık. Ancak çoğu Reno 2 kullanıcısının 24 saat sınırını rahatlıkla geçeceğini düşünüyoruz.

Yazılım

Oppo Reno 2’de Android 9 Pie sürümü yüklü olarak geliyor. Bunun üstünde de şirketin özelleştirilmiş Android kullanıcı arayüzü ColorOS 6 bulunuyor. Oppo’nun henüz hiçbir telefonu Android 10 güncellemesini almadı. Ancak Reno 2’nin listenin ilk sırasında yer aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

oppo reno 2 inceleme

Çinli üreticilerin telefonlarını hep yoğun biçimde özelleştirilmiş kullanıcı arayüzleriyle görüyoruz. Oppo’nunki de farklı sayılmaz. Kullanıcı arayüzü saf Android’den epey farklı görünüyor. Ancak diğerlerine göre daha sade ve iddiasız görünen bir kullanıcı arayüzü var. Renkler biraz daha mat görünüyor ve farklı renk tonları fazla kullanılmamış. Oppo, daha çok kullanıcı rahatlığını ön planda tutmuş.

Hızlı Ayarlar bölümü ve bildirim tepsisi şimdiye kadar gördüklerimizden daha farklı, ayrı bir bölümmüş havasını veriyor. Kullanılan birkaç temel renk sayesinde hangi ayarın aktif olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Biraz kalabalıkmış hissi verse de, gözü fazla yormadığını da söyleyebiliriz.

oppo reno 2 inceleme

Ekranın alt kenarındaki navigasyon çubuğunu da özelleştirebilirsiniz. Android’in klasik düğmelerini kullanabileceğiniz gibi, ekran hareketlerinden de yararlanabilir ya da sadece geri ve ana ekran tuşlarından oluşan bir yapıyı tercih edebilirsiniz. Biz genellikle en son seçeneği kullanmayı tercih ettik.

Yüklü gelen uygulamalar konusunda da Oppo’nun aşırıya kaçmadığını görüyoruz. Google’ın bulunması şart olan Gmail, Haritalar, YouTube gibi uygulamaları dışında Dosya Yöneticisi, Telefon Yöneticisi, Müzik, Video gibi araçlar geliyor. Bir de Soloop adı verilen video düzenleme uygulamasının yüklü geldiğini görüyoruz. Android’in klasik uygulama çekmecesini sevenler için iyi haber; ColorOS böyle bir yapıyla geliyor.

oppo reno 2 inceleme

Öte yandan oyuncular içinde Oyun Alanı olarak adlandırılan bir bölüm var. Reno 2’ye indirdiğiniz oyunların sadece buradan ulaşılmasını sağlayabilirsiniz. Oyun Alanı sadece oyunlara erişimi sağlamıyor, iyi bir oyun deneyimi için bilmeniz ve yapmanız gerekenleri de gösteriyor. Mevcut Wi-Fi  durumu, kalan pil süresi gibi bilgiler mevcut. Aynı zamanda akıllı çözünürlük ayarlama, parlaklık kilidi gibi ayarları da etkinleştirebilirsiniz. Öte yandan oyun oynarken performansı artıracak çeşitli optimizasyonlar yapılıyor. Gelen bildirimleri engelleme imkanı sayesinde oyun keyfinizin bölünmesini de engelleyebilirsiniz.

oppo reno 2 inceleme

Kamera

Oppo Reno 2’nin arkasında dört adet kamera bulunuyor. Ana kamera 48 megapiksel, f/1.7 gibi değerlere sahip. Bunu 13 megapiksel, f/2.4 telefoto kamera; 8 megapiksel, f/2.2 ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel mono sensör (derinlik algılama) destekliyor. Öte yandan açılır kamera mekanizması da 16 megapiksel, f/2.0 selfie kamerasını barındırıyor.

oppo reno 2 inceleme

Reno 2 ile çekilen fotoğrafların varsayılan çözünürlüğü 12 megapiksel. 48 megapiksel sensörde piksel birleştirme yapılarak daha aydınlık karelerin yakalanması sağlanıyor. Zaten çoğu yüksek çözünürlüklü telefon kamerası bunu yapıyor. Çektiğimiz fotoğraflar da genel olarak 12 megapiksel çözünürlükte. Tam çözünürlükte çektiğiniz fotoğraflar detaylar bakımından biraz daha zengin olabilir, ancak söz konusu renk canlılığı ve parlaklık olduğunda, varsayılan ayardaki gibi olmayacaktır.

oppo reno 2 ile çekilen fotoğraf

Reno 2’nin kamera performansının ortalamanın epey üzerinde olduğunu ve kendi fiyat segmenti içinde de üst sıralarda yer alabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ana kamerayla çekilen fotoğraflar gerçekten memnun edici seviyede; renkler canlı, parlaklık yüksek ve detaylar bakımından da zengin. HDR performansını da iyi bulduğumuzu söyleyebiliriz. Belki doğallıktan biraz sapma söz konusu olabilir, ancak renkleri daha canlı ve etkileyici hâle getiriyor. Çektiğimiz fotoğraflara bakarsanız, birçok etkileyici kare yakaladığımızı görebilirsiniz.

oppo reno 2 ile çekilen fotoğraf

Gece çekimi de Reno 2’nin beğendiğimiz yanlarından bir tanesi oldu. Çektiğimiz manzara fotoğraflarına bakarsanız, gürültü etkisinin çok düşük seviyede olduğunu, buna rağmen parlaklık seviyesi ortalamanın üstünde kareler çektiğimizi göreceksiniz. Bu sonuçlar birçok kullanıcı için kabul edilir seviyelerdir. Öte yandan bir de Ultra Gece Modu özelliği var. Fotoğraf modunda Gece ayarı otomatik olarak seçildiğinde çektiğimiz fotoğraflarla karşılaştırdığımızda daha canlı ve parlak karelerin yakalandığını görüyoruz. Detaylar da biraz daha belirgin hâle geliyor. Herhangi bir tripod kullanmadan böyle kareler yakalamak da etkileyici. Öte yandan düşük ışıkta çekimlerde bile yüksek detayların yakalanması Reno 2’nin kamera sisteminin bir başka dikkat çeken ayrıntısı oluyor.

oppo reno 2 ile çekilen fotoğraflar

Oppo Reno 2’de selefi 10X Zoom Edition’da olduğu gibi periskop yapılı bir lens yok. Telefoto lens ile iki kat optik yakınlaştırma yapılıyor. Öte yandan 5 kat hibrit yakınlaştırma ve 20 kat dijital zum var. Ultra geniş açı ve telefoto lensler yakınlaştırma işlemi için birlikte kullanılıyor. Geçişler pürüzsüz. Elde edilen sonuçlar ise memnun edici seviyede. Ultra geniş açı, normal ve telefoto kameralarla çekilen karelerde beyaz dengesi ve renklerin tutarlılığı gözden kaçmıyor. Öte yandan 5 kat hibrit yakınlaştırmada bile net ve detayların seçilebildiği kareler yakalanabiliyor.

Ultra geniş açılı lens, daha fazla görüntüyü veya kişiyi kareye sığdırmanın yanı sıra Ultra Makro Modu adı verilen bir özelliğin de kullanılmasını mümkün kılıyor. Reno 2’yi nesneye 2.5 santimetreye kadar yakınlaştırıp çekim yapabilirsiniz. Makro çekimlerde de Reno 2’nin epey başarılı olduğunu görüyoruz. Portre modu da başarılı, mono derinlik sensörünün kullanımı sayesinde öndeki nesne veya süjeyle arka planın arasındaki sınır iyi biçimde ortaya koyuluyor. Arka plan bulanıklaştırması da yapay değil.

16 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası sabit odağa sahip. Selfie fotoğraflar netlik ve parlaklık bakımından tatmin edici seviyede. Portre modunun da ön kamera için fena çalışmadığını görüyoruz.

Video tarafında da Oppo Reno 2 güçlü özellikleri barındırıyor. Maksimum 4K çözünürlükte video kaydı gerçekleştirebilirsiniz. Ultra video sabitleyici sayesinde profesyonel video kameraların veya aksiyon kameralarının tadında sabit video çekimleri yapabilirsiniz. Gerçekten de, Reno 2 el hareketlerini ve titreşimlerini giderme konusunda iyi bir performans sergiliyor. Yaptığımız çekimler profesyonel video kameralarla çekilenlerden farksız görünüyor.

Son zamanlarda çıkan çoğu akıllı telefonda gördüğümüz ses yakınlaştırma özelliği de Reno 2’de mevcut. Çekim yaparken bir nesneye ya da kişiye yakınlaştırma yaptığınızda onun sesi artırılıyor. Pratikte bu özelliğin çok fazla bir fark yaratmadığını görüyoruz. Belki ileride yazılım güncellemeleriyle daha iyi hâle getirilebilir. Ayarlar içinde rüzgar uğultusu azaltma seçeneği mevcut, ancak bunun etkinleştirdiğimiz hâlde yaptığımız dış ortam çekiminde de rüzgar uğultusunun etkisini epey hissediyoruz. Bunlara rağmen, ses kayıt kalitesi bakımından Oppo Reno 2 ortalamanın epey üstünde. Etraftaki sesleri gayet berrak ve net biçimde kaydediyor. Özel günleriniz için Reno 2’nin kameraları size yetecektir.

OPPO RENO 2 İLE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR (TAM ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ)

Sonuç

Oppo Reno 2 tam anlamıyla bir amiral gemisi telefon seviyesinde olmasa da, birçok açıdan o sınıftaki telefonlara dirsek temasında bulunduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle tasarımıyla gerçekten de üst sınıf telefon olduğunun hissini veriyor. Kullanılan sağlam camlar, parlak yüzey, etkileyici renkler ve şık görünümüyle Reno 2, şık bir telefon arayanlar için ideal seçimlerden biri olacaktır. Tam ekranı, yüksek parlaklığı ve yeterli çözünürlüğüyle yüksek bir görsel deneyim sunuyor. Alt kenarda tek bir hoparlör bulunsa da, bu hoparlör ses şiddeti ve çevresel ses etkisi sunabilmesiyle tatmin etmeyi başarıyor.

Reno 2’de orta seviyenin biraz üstünde bir işlemci kullanılmış. Snapdragon 730G ihtiyaçları karşılıyor ve üst seviye oyunlar için de yeterli oluyor. Yine de, skalanın en tepesinde değil ve amiral gemisi telefon seviyesinde performansı sunmuyor. 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza bu telefonun yüzleri güldüren noktaları arasında bulunuyor. Performansın ortalamanın üstünde olmasına da yardımcı oluyor. İki güne varan pil ömrü ve hızlı şarj desteği de Reno 2’nin önemli artıları arasında bulunuyor.

Yazılım tarafında, sonbaharda çıkmış bir telefonu Android 10 ile görmek daha güzel olurdu. Ancak kısa süre sonra bu güncellemenin geleceğini umuyoruz. ColorOS 6, saf Android veya ona yakın bir kullanıcı arayüzünü sevenleri belirli seviyede memnun edecektir. Özelleştirilebilirliği yüksek bu kullanıcı arayüzü sadeliği ile de göz dolduruyor.

Kamera tarafında ise Reno 2’nin kendi sınıfındaki telefonların üstünde bir performans sergilediğini görüyoruz. Canlı ve parlak kareler yakalayabilir, yakınlaştırma özelliğini de görüntüden çok fazla ödün vermeden kullanabilirsiniz. Reno 2, hem açılır selfie kamerası hem de arka kameralarıyla özel günlerinizde başka bir cihaza ihtiyaç bıraktırmayacaktır.

Reno 2’nin sadece 256 GB kapasiteli versiyonu Türkiye’de satılıyor ve fiyatı da 5599 TL olarak belirlenmiş. Tasarımı, ekranı ve kamera özellikleri dikkate alındığında, bu fiyatın hakkını verildiğini söyleyebiliriz. İşlemci tarafına baktığımızda ise, daha iyi işlemcili telefonları daha düşük fiyata bulmanız da mümkün. Bu noktada ihtiyaçlarınızı iyi belirlemeli ve ona göre karar vermelisiniz. Ancak fazla yukarılara çıkmadan üst sınıf telefon hissini veren bir cihaz istiyorsanız, Reno 2 değerlendirme listenizde yer almalı.

Oppo Reno 2
GittiGidiyor’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER