Teknoloji

Sony Xperia 1 Professional Edition hedef kitlesini açık şekilde belli ediyor

sony xperia 1 professional edition
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu yılın başlarında MWC 2019’da duyurusu gerçekleştirilen Sony Xperia 1, yaz aylarından itibaren yurt dışında satışa çıkmıştı. Türkiye’ye ise gelmemişti. Qualcomm Snapdragon 855 işlemci, üç arka kamera, Dolby Atmos ses destekli stereo hoparlörler gibi özellikler barındıran bu telefonun özel bir versiyonu çıktı.

Sahip olduğu 6.5 inç, 21:9 görüntü oranlı, 1644 x 3840 piksel HDR OLED ekranıyla sinema keyfi de sunan Xperia 1, şimdi Sony Xperia 1 Professional Edition modeliyle fotoğrafçılara, video yapımcılarına ve oyunculara hitap ediyor. Japonya’da satışa sunulan telefonun fiyatı 143 bin yen olarak belirlendi. Bu da güncel kurla 7584 TL’ye karşılık geliyor.

Karşılaştıracak olursak, Sony Xperia 1 Japonya’da 105 bin 600 yen fiyatla çıkmıştı. Bu profesyonel telefon yaklaşık 2000 TL daha pahalı olmasıyla dikkat çekiyor.

Bu yüksek fark karşılığında kullanıcılara birkaç avantaj sunuluyor. Bunların başında Sony Master serisi referans monitöre dayalı olarak D65 renk sıcaklığına göre kalibre edilmiş ekran geliyor. Telefonu bir kamera ile eşleştirme desteği sayesinde fotoğrafları ve videoları transfer etmek, telefonu nokta kontrolü, yedekleme veya etiketleme için kullanmak da mümkün oluyor.

Xperia 1 Professional Edition kablolu bağlantı destekliyor

USB-C portuna Ethernet adaptörü bağlandığında kablolu bağlantı da destekleyen Sony Xperia 1 Professional Edition aynı zamanda çift SIM desteğine de sahip.

Bu arada birtakım varsayılan ayarların da farklı olduğu belirtiliyor. Örneğin Professional Edition modelinde ana ekran dönebiliyor, halbuki standart Xperia 1 modelinde bu mümkün olmuyor. Genel olarak yeni telefonun aynı telefonun çok daha pahalı bir versiyonu olduğu söylenebilir.

Yine de, bazı profesyonel fotoğrafçılar veya video yapımcıları, Xperia 1 Professional Edition tarafından sunulan bu özelliklerin fark yarattığını düşünerek ilgi gösterecektir.

İLGİLİ HABERLER