Teknoloji

Oppo’dan yeni bir konsept telefon tasarımı daha

oppo nendo

Oppo bir süre önce X 2021 adını taşıyan genişletilebilir ekranlı konsept telefonunu sergilemişti. Şirketin bu telefonu kısa vadede son kullanıcıyla buluşacak bir ürüne dönüştürmesi beklenmiyor. Ancak bu durum, Oppo’nun farklı telefon tasarımları üzerine çalışmasını engellemiyor.

Çinli üretici, Japon tasarım stüdyosu Nendo ile birlikte katlanabilir ekranlı yeni bir telefon hazırladı. Kızaklı bir tasarıma sahip olan bu telefonda üç menteşe bulunuyor. Böylelikle telefonu yedi farklı boyutta kullanmak mümkün oluyor.

Oppo’nun konuyla ilgili olarak yayınladığı basın açıklamasında, bu “kızaklı” telefonun insanların daha fazla fonksiyon isteğine yanıt vermek amacıyla tasarlandığı belirtildi. Şirket, telefonun şeklinin değişebilmesinin kullanıcılara farklı fonksiyonları gerçekleştirme imkanı sağlayabileceğine dikkat çekti.

oppo nendoKonsept tasarımda telefonun içine yerleştirilmiş bir kalem de yer alıyor. Oppo bu tasarımın gerçeğe dönüşmesine daha zaman olduğunu belirtse de, bu tarz yenilikçi hamlelerin düşünülmesi geleceğe hazırlıklı olmak açısından önem taşıyor.

oppo nendoOppo’yla Nendo’nun konsept tasarımları bununla sınırlı kalmıyor. İki şirket, her bir topuzu tek başına kablosuz olarak şarj edilebilen ve kullanılmadığında birbirine tutturulabilen tamamen kablosuz bir kulaklık da tasarladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER