Teknoloji

Oppo’nun katlanabilir telefonu için isim sızıntısı

oppo katlanabilir

Katlanabilir ekranlı cihazlar sürekli olarak zorluklarla mücadele etmeye devam ediyor. Hâlâ gelişen ve pahalı olan bu teknoloji, aynı zamanda talihsiz küresel ekonomik koşullara karşı savaşıyor. Buna rağmen, Samsung’un gösterdiği başarı diğer üreticileri de cesaretlendiriyor. Katlanabilir telefon pazarına girmek için korkmadan hazırlıklarını sürdüren markalardan birisinin Oppo olduğu da biliniyor.

Çinli üretici katlanabilir telefon geliştirme süreciyle ilgili açıklamayı uzun süre önce yapmıştı. Prototipini sergileyen Oppo, daha sonraki dönemde ise pek fazla detay paylaşmamıştı. Ancak sızıntılar sayesinde şirketin hazırlıkları konusunda bilgi almak mümkün olmuştu. Bu sızıntılara bir yenisi daha eklendi.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, Oppo’nun katlanabilir ekranlı telefonu Find N 5G adıyla kullanıcıların karşısına çıkacak. Çinli üreticinin unutulduğu düşünülen N serisini yeniden canlandırmak için katlanabilir telefonları seçmesinin ilginç bir tercih olduğu söylenebilir.

Oppo’nun katlanabilir ekranlı telefonuyla ilgili sızıntılar sadece isimle sınırlı değil. Başka bir paylaşımda ise Find N 5G’de ön kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX766 sensörün üstleneceği belirtiliyor. Telefonda 7.8 ila 8 inç büyüklüğünde, 2K çözünürlüklü 120 Hz OLED ekranın bulunduğu da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Oppo katlanabilir telefonunu yakında duyurabilir. Bir süre önce çıkan haberlerde şirketin telefonunun tanıtımını yıl bitmeden gerçekleştirebileceği belirtilmişti. Bu da önümüzde oldukça kısa bir sürenin kaldığı anlamına geliyor. Dolayısıyla iddianın doğruluğunu görmek için fazla beklemek gerekmeyecek.

İLGİLİ HABERLER