Teknoloji

Oppo katlanabilir telefon tanıtımını yıl bitmeden yapacak

oppo katlanabilir
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo bir süredir katlanabilir telefon geliştirmek için çalışıyor. Şirket konsept cihazını sergilese de, henüz katlanabilir telefonunu piyasaya çıkarmış değil. Çin kaynaklı son sızıntılara göre, akıllı telefon bu yıl bitmeden resmiyet kazanacak. Oppo’nun katlanabilir telefonunu önümüzdeki ay içinde tanıtması bekleniyor.

Haberde katlanabilir telefonunun kod isminin “Peacock” (Tavus Kuşu) olduğu bilgisi de veriliyor. Oppo’nun aynı zamanda “Butterfly” (Kelebek) adıyla başka bir katlanabilir telefon geliştirdiği de belirtiliyor.

Şirketin Peacock’ta Snapdragon 888, Butterfly’da ise Snapdragon 898 işlemciye yer vereceği söyleniyor. Peacock’un duyurusunun önümüzdeki ay Reno 7 serisiyle birlikte yapılacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

oppo katlanabilir telefonOppo markalı ilk katlanabilir telefon hakkında bilinenler bununla sınırlı kalmıyor. Telefonun Samsung Galaxy Z Fold 3’e benzer bir tasarıma sahip olacağı ve LTPO ekran paneli taşıyacağı söyleniyor. Android 12 tabanlı ColorOS 12, 50 megapiksel Sony IMX766 ana kamera ve 65W şarj desteğine sahip 4500 mAh pil telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER