Teknoloji

Oppo katlanabilir ekranlı telefonunu MWC 2019’da tanıtacak

oppo katlanabilir
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Katlanabilir ekranlı telefonlar, 2019’da teknoloji dünyasının gündeminde daha geniş yer tutacak gibi görünüyor. Samsung’un açtığı kapıdan geçeceğini ilan eden son şirket Çinli Oppo oldu. Oppo katlanabilir ekranlı telefonunu şubat ayında Barselona’da düzenlenecek 2019 Mobil Dünya Kongresi‘nde (MWC 2019) tanıtacağını açıkladı. Şirket konuyla ilgili açıklamayı, bir ürün müdürü aracılığıyla Hollanda merkezli teknoloji sitesi Tweakers‘a yaptı.

Katlanabilir telefonun özellikleri ve piyasaya ne zaman sürüleceği konusunda henüz ortada somut bilgiler bulunmuyor. Oppo’nun ilk etapta satışa sunulmaya hazır olmayan bir prototip cihaz sergilemesi oldukça muhtemel görünüyor. Ancak katlanabilir telefonlara olan ilgisini son yıllarda aldığı farklı tasarım patentleriyle gösteren şirketin bu yönde somut bir duyuru yapmasına pek de şaşırmamak gerekiyor. Oppo’nun tasarımları arasında dışa doğru iki defa katlanabilen ve ekran boyutu üçe katlanan bir cihaz da bulunuyor.

Katlanabilir ekranlı telefon pazarı, 2019’da hızlı şekilde büyüyeceğe benziyor. Samsung Infinty Flex isimli katlanabilir ekranını kullandığı ilk prototipini kasım ayının başlarında sergilemişti. İsmi henüz netleşmeyen akıllı telefonun önümüzdeki mart ayında yüksek bir meblağ karşılığında satışa sunulması bekleniyor. Son zamanlarda iyiden iyiye atağa geçen Huawei de katlanabilir ekranlı telefon çıkarma konusundaki niyetini gösteren üreticiler arasında bulunuyor. Lenovo ve Xiaomi de katlanabilir telefon prototiplerini daha önce sergilemişti.

Oppo katlanabilir telefon furyasının büyümesine ne kadar katkı sağlayacak bilinmese de, Google’ın da yaklaşmakta olan bu furyayı göz ardı etmediği biliniyor. Şirket, Android’de katlanabilir ekranlı telefonlar için resmen destek sunuyor.

İLGİLİ HABERLER