Teknoloji

Oppo genişletilebilir ekranlı telefon çıkarmak için acele etmeyecek

oppo x 2021 genişletilebilir ekranlı telefon

Oppo, genişletilebilir ekran olarak tanımladığı kıvrılabilir ekranlı konsept telefonu X 2021’i geçtiğimiz hafta sergilemişti. Motorlu bir kıza mekanizması bulunan telefonun ekranı bu mekanizma sayesinde genişletilebiliyor veya küçültülebiliyor. Etkileyici bir demo gerçekleştiren şirket, bu teknolojiyi kısa vadede son kullanıcıyla buluşturmayı planlamıyor.

Oppo tarafından Android Authority sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Kısa vadede bunu bir ticari ürüne dönüştürmeyi planlamasak da, bu bizim için bir dönüşüm rehberi olacak. Aynı zamanda farklı tasarımların evrimine de yol gösterecek. Bunu ticari bir ürüne dönüştürmek için pazar araştırması ve ticari gerekçelendirme gibi aşamaların tamamlanması gerekiyor. Bunlar da zaman alabilir.

Çinli üretici daha dayanıklı esnek ekranların üretilmesini bekliyor gibi görünüyor. X 2021’de, mevcut katlanabilir telefonların büyük çoğunluğunda olduğu gibi, plastik bir ekran yer alıyor. Ancak bu ekranda dayanıklılığı artırmak adına ekstra bir sert katman da bulunuyor.

Oppo genişletilebilir ekranlı telefon konseptinde BOE tarafından üretilen ekran panelini kullanmıştı. Oppo dışında LG de genişletilebilir/kıvrılabilir ekranlı bir telefon üzerinde çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER