Teknoloji

Oppo Find X3 için Sony ile kamera sensörü geliştiriyor

oppo find x3

Sony’nin IMX766 adını taşıyan yeni kamera sensörü, Oppo Reno 5 Pro Plus 5G ile görücüye çıkmıştı. Çin’den gelen haberlere göre, Oppo ve Sony arasındaki bu iş birliği önümüzdeki dönemde de devam edecek. Sony’nın IMX789 adını taşıyan yeni kamera sensörü de ilk olarak Oppo Find X3 serisinde kullanılacak. Daha sonra diğer üreticilerin cihazlarında bu sensörü görmek mümkün olacak.

Sony ve Oppo’nun özel kamera sensörleri geliştirme konusundaki ortaklığı gayet iyi işliyor gibi görünüyor. Oppo Find X2 Pro da 48 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX689 sensör ile gelmişti. Bir akıllı telefon için oldukça büyük olan bu sensör, günümüz için de etkileyici sayılabilecek özelliklere sahip.

IMX789 da ismi itibarıyla IMX689’un doğrudan takipçisi olacak gibi görünüyor. Bu sensörde işleme yeteneklerinin gelişmesi ve piksellerin fiziksel boyutlarının biraz daha büyümesi bekleniyor. IMX789’un 108 megapiksel çözünürlüklü olması da ihtimaller arasında sayılıyor.

Bu sensörün sadece Oppo Find X3 Pro’ya özgü olması sürpriz olmayacaktır. Ancak şirketin standart Find X3’te de bu teknolojiyi sunma ihtimali masada duruyor. Seride Find X3 Pro Plus isimli üçüncü bir seçeneğin de bulunabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER