Teknoloji

Oppo Find X2 serisinin Avrupa satış fiyatı belli oldu

oppo find x2 pro x3

Oppo Find X2 ve Find X2 Pro, geçtiğimiz günlerde resmiyet kazanmıştı. Bu telefonlarda bulunan 6.7 inç büyüklüğündeki AMOLED ekran, DisplayMate tarafından “sınıfının en iyisi” anlamına gelen “A+” notuyla ödüllendirilmişti. Bu ödülden memnun görünen Oppo, ekranın nasıl geliştirildiği ve nasıl en yüksek notu aldığı konusunda yeni bilgiler paylaştı.

Şirket Find X2 serisi hakkında yeni detaylar verirken, önemli bir konuya daha değindi. Hâlihazırda Çin’de satışa sunulan telefonun mart ayının sonu itibarıyla satışa sunulacağı ülkeler de açıklandı. Söz konusu ülkeler şunlar: Hollanda, Malezya, Endonezya, Tayland, Filipinler, Kamboçya, Singapur ve Vietnam.

Bu listeye daha sonra eklenecek 20 ülkenin arasında Türkiye de bulunuyor. Listenin tamamı ise şu şekilde: Avustralya, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kuveyt, Yeni Zelanda, Pakistan, Katar, Romanya, Rusya, İspanya, İsviçre, Türkiye, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Birleşik Krallık.

Find X2, Avrupa’da 1000 avro karşılığında satılacak. Find X2 Pro içinse 1200 avro ödemek gerekecek.

Tekrar ekrana döndüğümüzde ise Find X2 serisinde Samsung’un Y-OCTA teknolojisi sayesinde ekran panellerinin inceldiğini görüyoruz. 120Hz yenileme hızı ve 240Hz örnekleme hızına sahip olan bu ekran, kullanıcının yaptığı işe göre 120Hz ile 60Hz yenileme hızı arasında otomatik değişiklik yapabiliyor. Örneğin; bazı uygulamalarda sadece 60Hz yeterli olurken, arayüzde gezinme gibi eylemlerde hız 120Hz’ye yükseliyor.

Find X2 serisinin ekranında Oppo’nun “ayrık örnekleme” adını verdiği bir teknolojiden yararlanılıyor. Ekran sürücüsü görüntüyü güncellerken, dokunma örnekleme donanımı karşılıklı etkileşimi engellemek adına devre dışı bırakılıyor. Parmak hızını doğru şekilde algılayacak fiziksel tabanlı animasyonlar da Oppo’nun ekran teknolojisi kapsamındaki uygulamaları arasında bulunuyor.

Oppo Find X2 serisinin ekranı için Samsung ve Qualcomm’dan destek almış

Oppo, 10-bit HDR desteğinin optimizasyonu için Samsung ve Qualcomm’dan destek almış. Şirket, renk sıcaklığının ve parlaklığının ortam ışığına göre otomatik olarak ayarlanması konusunda ise yapay zekâdan yararlanıyor. Bu sistem iki adet altı kanallı renk sensörü tarafından da destekleniyor. Söz konusu sensörler, kameranın daha doğru renkler yakalamasına da yardımcı oluyor.

Oppo Find X2 serisi, maksimum ekran parlaklığı ve en düşük ekran yansıma oranı gibi konularda da Display Mate’ten tam not almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER