Teknoloji

Oppo Find X için hazırladığı 10 GB RAM’li versiyonu satışa sunmayacak

oppo find x2

Hâlihazırda akıllı telefonlar için en yüksek bellek kapasitesi 8 GB. Ancak geçtiğimiz hafta ortaya çıkan bir TENAA belgesi, Oppo Find X için 10 GB RAM taşıyan bir versiyonun geliştirildiğini göstermişti.

Çin’in telekomünikasyon sertifikalandırma birimi TENAA’dan onay alan cihazlar, genellikle kısa süre içinde piyasaya çıkıyor. Find X’in 10 GB RAM’e sahip versiyonunun da sertifika alması, akıllı telefonun yakında satışa sunulabileceğini düşündürmüştü. Ancak TENAA sertifikasını duyuran ilk kişi olan ünlü duyumcu Ice Universe, 256 GB dahili depolama alanı ve 10 GB RAM’e sahip Find X versiyonunun piyasaya sürülmeyeceğini belirtti.

Oppo’nun piyasaya sürmeyeceği bir cihaz için neden sertifika alma zahmetine katlandığı henüz bilinmiyor. Akıllara gelen ilk ihtimal, şirketin nabız yokladığı ve ilgiyi yeterli görmediği için cihazı piyasaya sürmekten vazgeçtiği oluyor. Gerçekten de, 8 GB RAM’in bile fazlasıyla yeterli bir kapasite olduğunu düşününce 10 GB daha sorgulanır hâle geliyor.

Oppo Find X için hazırlanan 10 GB RAM’li versiyon piyasaya sürülmeyecek olsa da, bu durum gelecekte 10 GB RAM’e sahip akıllı telefonlarla tanışma ihtimalini yükseltiyor. Önümüzdeki dönemde Oppo dışındaki üreticilerden de bu yönde haberler duymak şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER