Teknoloji

Samsung’dan Oppo Find N’e övgü

oppo find n ön inceleme

Samsung hâlihazırda katlanabilir telefon pazarındaki en büyük oyuncu konumunda. Dolayısıyla katlanabilir telefonların inovatif teknolojilerini öven birisinin Samsung markalı bir cihazdan bahsediyor olma ihtimali bir hayli yüksek. Ancak Samsung’un piyasadaki en önemli rakiplerinden biri olan Oppo Find N modelini övmesi işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor.

Katlanabilir telefonların modern telefonların “sıkıcı” olduğu algısını kırdığını belirten bir Twitter paylaşımına Samsung Mobile ABD Twitter hesabı “oldukça muhteşem” şeklinde bir yanıt verdi. İlk bakışta Samsung’un yanıt verdiği tweet’te görülen telefon Galaxy Z Fold 3 gibi görünse de, biraz yakından bakınca bu cihazın Find N olduğu anlaşılıyor.

Diyalogu başlayan tweet’in sahibi Ryan Fenwick’in Oppo ve OnePlus’ın küresel iletişim ekibinden olması da olayın gariplik dozunu biraz daha artırıyor. Verilen başka bir yanıtta Samsung’un katlanabilir telefonlarında ekranda beliren kırışıklıktan bahsedilmesi de tüm konuşmayı iyiden iyiye tuhaf hâle getiriyor. Bu noktada Find N’de ekrandaki kırışıklığı engellemek için farklı bir menteşe sisteminin kullanıldığını hatırlatmakta fayda var.

Yine de, Samsung’un rakiplerini farkında olarak ya da olmayarak övmesinin güzel bir hareket olduğunu söylemek gerekiyor.

Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Oppo Find N gibi telefonlar, gelişmekte olan bir kategorinin en ileri örnekleri arasında yer alıyor. Yakında bu telefonları da geride bırakan başka cihazlar görmemiz sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER