Manşetler

Oppo Find N Ön İnceleme – Video

oppo find n ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo Find N en sonunda resmiyet kazandı. Şirket, acele etmediğini, yaptığı denemeler ve uzun çalışmalar sonucunda en iyi deneyimi sunmaya odaklandığını söylüyor. Şirket, çıkışından önce bu yeni katlanabilir telefonunu görme ve kısa bir süre için deneyimleme imkanı sundu. Yaklaşık 20 dakikalık inceleme sonucunda elde ettiğimiz ilk izlenimler ve yorumlar Oppo Find N ön inceleme yazısında ve videosunda yer alıyor.

Find N, Samsung’un Galaxy Z Fold serisi telefonlarında tercih ettiği bir biçimle geliyor. İçte katlanabilir ekran, dışta ise bir kapak ekranı var. Oppo’nun özellikle kapalı durumdayken bu cihazın normal bir akıllı telefon hissi vermesine odaklandığını görüyoruz. Bu nedenle kapak ekranı çok büyük değil, 5.49 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip. 18:9 görüntü oranı da standart bir akıllı telefon biçimine daha yakın. Sonuç olarak günümüzün “normal” olarak nitelendirilen akıllı telefonlarına göre daha küçük yüzey alanına sahip olan, ancak bir o kadar da kullanışlı bir telefonla karşı karşıyayız. Telefon avuç içine rahatlıkla sığıyor. Kapalı durumdayken kalın olsa da, daha küçük yüzey alanı bunu telafi ediyor.

oppo find n özellikleri

Açıldığında ise, telefonu çevirmeden bir tabletinkine daha yakın bir kullanım deneyimi sunan iç ekran biçimi tercih edilmiş. 7.1 inç ekran, optimum görüntüleme alanını sunuyor. Üstelik Oppo’nun da belirttiği gibi, kırışıklığın görünürlüğü epey düşük. Gerek siyah gerek beyaz arka planlı görüntülerde fazla fark edilmiyor. Öyle ki, cihazı deneyimlerken bile çok sonraları Oppo’nun ekran kırışıklığıyla ilgili olarak söyledikleri aklımıza geldi. Bu açıdan katlanabilir telefonlara soru işaretiyle yaklaşanları ikna edecektir. Telefon kapalı durumdayken iki parça arasında herhangi bir boşluk olmamasına imkan tanıyan yapı da memnun edici. Özellikle cepte taşırken buradaki tozlar içteki ekrana sirayet edebiliyor. Find N’de böyle bir durumun ya çok az olacağını ya da hiç olmayacağını tahmin ediyoruz.

Oppo hem içte hem de dışta AMOLED ekranları kullanmış. Cihazı deneyimlediğimiz ve çekim yaptığımız oda karanlık olduğu için ekranın normal ışık altındaki görüntü performansı hakkında bir yorum yapmak zor. Ancak her ikisi de siyah derinliği ve renk canlılığı yüksek ekranlar. Telefonu kullanma zevkini ve isteğini daha da artıracaktır.

oppo find n ön inceleme

İçerideki donanım bileşenleriyle bu telefon bir amiral gemisi telefon olduğunu belli ediyor. Ancak Oppo’nun tercihini 2022’nin telefonlarında göreceğimiz Snapdragon 8 Gen 1 yerine Snapdragon 888’den yana kullandığını görüyoruz. 50 megapiksel ana kameradan oluşan kamera grubu da güçlü görünüyor. Düşük ışıkta performansı da iyi görünüyor. Oppo, iki ekrana da kamera delikleri içinde 32 megapiksel kameralar yerleştirmiş. Bununla birlikte dıştaki ekranı da bir vizör kullanma imkanı sayesine ana kameralarla da daha kaliteli selfie fotoğraflar çekmek mümkün olacaktır.

İçteki ekran bir şeyler izlemek için kullanışlı. Dolby Atmos destekli stereo hoparlör sistemi de iyi bir ses çıkışı sunuyor gibi görünüyor.

Oppo Find N ile ilgili ilk izlenimler ve yorumlar bu şekilde. Sonuç olarak Oppo, dersine iyi çalışmış ve ortaya sağlam bir katlanabilir telefon çıkarmış. Bu cihaz ilk olarak Çin’de piyasaya çıkacak. Umarız buralarda da görmek mümkün olur.

İLGİLİ HABERLER