Manşetler

İşte Oppo’nun ilk katlanabilir telefonu: Oppo Find N

oppo find n özellikleri

Oppo, son haftalarda gördüğümüz sızıntılardan ve bizzat şirketten gelen ipuçlarının ardından ilk katlanabilir telefon modeli Find N’in duyurusunu gerçekleştirdi. Oppo Air Glass ve MariSilicon X gibi yeni ürünlerin de duyurusunun gerçekleştirildiği Oppo Inno Day 2021 etkinliğinin ikinci gününde duyurusu gerçekleştirilen Find N, şimdiye kadar gördüğümüz katlanabilir telefonlardan çeşitli noktalarda farklılık gösteriyor.

Oppo Find N de dışta bulunan kapak ekranı ve içte bulunan katlanabilir ekran ile birlikte, şimdiye kadar gördüğümüz çoğu katlanabilir cihazdakine benzer bir biçime sahip. Ne var ki Oppo, kapalı durumdayken klasik bir akıllı telefon hissini verecek bir boyutu tercih etmiş. Ayrıca açıldığı durumda da cihazı çevirmeden daha rahat biçimde kullanmaya imkan vermeye de dikkat etmiş.

oppo find n ön inceleme

Find N’in dışında 5.49 inçlik AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran 1972 x 988 piksel çözünürlük değeriyle geliyor. İçerideki katlanabilir ekran ise 7.1 inç köşeden köşeye uzunluğa ve 1792 x 1920 piksel çözünürlüğe sahip. Bu ekran da AMOLED ekran teknolojisine sahip. 1000 nit parlaklık ve 120 Hz yenileme hızı gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Oppo, Find N’de özel bir menteşe tasarımı geliştirmiş. Yağmur damlası biçimiyle bu menteşe, cihazın katlı durumdayken arada herhangi bir boşluğun oluşmamasını sağlıyor. Öte yandan iç ekrandaki kırışıklık da gördüğümüz diğer akıllı telefonlara göre yüzde 80 oranında azaltılmış.

oppo find n özellikleri

275 gram ağırlığa ve kapalı durumdayken 15.9 milimetre, açık durumdayken 8 milimetrelik kalınlığa sahip olan Oppo Find N, klasik Oppo tasarımını barındırıyor. Siyah, beyaz ve mor olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle sunulacak. Metal çerçeveyi sağlam Corning Gorilla Glass Victus cam tamamlıyor.

Oppo Find N ile ilgili diğer teknik özellikleri neler?

Diğer teknik özellikler açısından Oppo Find N, bir amiral gemisi telefondan beklediğimiz özellikleri bünyesinde barındırıyor. Telefonda Qualcomm Snapdragon 888 işlemci bulunuyor. 8 GB ve 12 GB RAM seçeneklerinin yanında 256 GB ve 512 GB depolama alanı seçenekleri de mevcut. 4500 mAh kapasiteli pilinin yanı sıra 33W Super VOOC hızlı şarj ve 15W Air VOOC kablosuz şarj teknolojilerini destekliyor.

Arkada üç tane kamera bulunuyor. 50 megapiksel ana kamera Sony IMX766 sensöre sahip. 16 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 13 megapiksel telefoto kamera da bu kamerayı tamamlıyor. İç ve dış ekranda ise 32 megapiksel kameralar bulunuyor. Cihazın çift ekranlı yapısı, ana kameraları da selfie fotoğraf çekimi için kullanma imkanı veriyor.

Oppo Find N ilk etapta Çin’de satışa sunulacak. Çin fiyatları da belli oldu. 8GB RAM ve 256GB depolama alanı 7699 yuan (17.691,79 TL), 12GB RAM + 512 GB depolama alanı ise 8999 yuan (20.686,23 TL) fiyat etiketleriyle satılacak. Uluslararası pazara çıkışıyla ilgili olarak henüz herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER