Manşetler

Yakında tanıtılacak Oppo Find N katlanabilir telefonla ilgili detaylı paylaşım

oppo find n

Oppo geçen hafta sonuna gelinirken yakında tanıtacağı katlanabilir telefon modeli Oppo Find N ile ilgili bir ipucu vermişti. Daha sonra ise, Twitter’ın güvenilir sızıntı kaynaklarından Evan Blass, bu cihazın neye benzediğine dair daha fazla detay paylaştı. Resmi ürün fotoğrafları gibi görünen görüntüler, katlanabilir telefonu farklı açılardan görme imkanı sağlıyor.

Paylaşılan görüntüler, Find N’nin içe doğru katlanır ekranının yanı sıra ince kamera çıkıntısı ile tamamlanan, Oppo’ya ait olduğu ilk bakışta anlaşılan bir tasarımı gösteriyor.

Oppo, katlanabilir telefon trenine atlayan en son akıllı telefon üreticisi oluyor. Üstelik şirket farklı bir görünümden başka sunacak bir şeylere de sahip olabilir. Oppo’nun baş ürün yöneticisi Pete Lau, “Find N ile, belki de bugün mevcut olan en iyi menteşe ve ekran tasarımlarını geliştirerek, ekrandaki kırışıklık ve cihazın genel dayanıklılığı gibi önceki katlanabilir akıllı telefonlardaki ana sorun noktalarını çözdük.” demişti.

Taslak fotoğraflar, canlı görüntüler ve Oppo’nun kendi iddiaları dışında; Oppo Find N modelindeki katlanabilir ekran, bu tür katlanabilir ekran kırışıklıklarına sahip mevcut katlanabilir modellerin aksine, ekranın ortasında “kırışık” veya tümsek içermiyor gibi görünüyor. Yeni menteşe tasarımı da fotoğraflardan görülüyor. Yine de, tüm ürünlerde olduğu gibi, yeni menteşe tasarımının pratikliğini ve gerçek dünyadaki dayanıklılığını değerlendirmek için henüz erken.

Daha fazla akıllı telefon üreticisi bu trendi benimsedikçe, katlanabilir ürünler çok daha popüler hale gelecektir. Bunun artan kitlesel pazar benimsemesiyle ilişkili olup olmadığı, çoğunlukla fiyatlandırmaya bağlı olacaktır. Samsung şu anda hakim oyuncu olsa da, pazar hala başka bir oyuncunun girip bir sıçrama yapabileceği kadar küçük görünüyor. Google, Apple ve Microsoft gibi daha büyük oyuncuların henüz rekabete dahil olmaması nedeniyle Oppo’nun yeni telefonunun bir şansı var gibi görünüyor.

Oppo Find N, 15 Aralık’ta Oppo Inno Day etkinliği dahilinde resmi olarak duyurulacak. O zaman bu telefonla ilgili olarak daha fazlasını öğreneceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER