Teknoloji

Oppo Enco Free ile AirPods’a alternatif sunuyor

oppo enco free

Oppo, Reno 3 Pro‘nun uluslararası versiyonunu tanıtırken, başka bir ürünü daha gözler önüne çıkardı. Şirket, Enco Free adını taşıyan kulaklığıyla gerçek anlamda kablosuz bir deneyim vadediyor. Oppo Enco Free, tasarımı ve özellikleri itibarıyla Apple’ın AirPods’una rakip olarak hazırlanmış gibi görünüyor.

Enco Free, çift devre tasarımında ultra dinamik hoparlörler taşıyor. Oppo, bunun kablosuz kulaklıklar için bir “ilk” olduğunun altını çiziyor. Bu özellik genellikle üst segment ses ürünlerinde kullanılıyor. Alüminyum, magnezyum ve titanyum bileşiminden oluşan ses zarı da Oppo Enco Free’yi muadillerinden farklı bir noktaya yerleştiriyor.

Enco Free, Bluetooth 5.0 ile hem iOS hem de Android cihazlara bağlanıyor. 13.4 mm. sürücüler taşıyan kulaklık, dokunmatik kontrol özelliklerine sahip. Bu özellikler sayesinde sesi ayarlamak, gelen aramayı yanıtlamak veya reddetmek ve şarkıları geçmek ya da başa almak mümkün oluyor.

Çift mikrofon, yapay zekânın da desteğiyle telefon görüşmeleri sırasında sesin karşı tarafa net şekilde iletilmesini sağlıyor. Buna ek olarak, mikrofonlar sayesinde Enco Free ile sesli komutlar da verilebiliyor. Kızılötesi sensörlerle kulaklığın kulağa takılıp takılmadığı anlaşılıyor. IPX4 suya dayanıklılık sertifikasına sahip Enco Free’nin her bir kulaklık topuzu tartıda 4,6 gram çekiyor. Taşıma kutusunun ağırlığı ise 48,2 gram.

Oppo Enco Free 5 saat müzik keyfi vadediyor

Oppo Enco Free’nin pil ömrü ve şarj kapasitesi, en azından kağıt üzerinde, etkileyici görünüyor. 31 mAh kapasiteli pile sahip Enco Free ile 5 saat boyunca müzik dinlemek mümkün oluyor. Ses seviyesi yüzde 50’ye çekildiği takdirde Enco Free, 3 saat boyunca telefonla görüşürken de kullanılabiliyor. 410 mAh kapasiteli şarj kutusu ise 25 saatlik bir kullanım süresi sağlıyor. Bu kutu, USB-C girişi sayesinde 110 dakika içinde tamamen dolduruluyor. Kulaklığın tamamen şarj edilmesi içinse 70 dakika gerekiyor.

Oppo Enco Free, Hindistan’da 7 bin 990 rupi (673 TL) karşılığında satılacak. Enco Free için siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği mevcut.

İLGİLİ HABERLER