Teknoloji

Oppo çıkarılabilir kamera sistemi üstünde çalışıyor

oppo

Telefon üreticileri, göze hoş görünmeyen ön kameraları gizlemek için farklı yollar deniyor. Kamerayı ekranın içine yerleştirmek, arka kamera için döndürülebilen bir sistem oluşturmak şimdiye kadar test edilen yöntemler arasında bulunuyor. Ancak Oppo daha sıra dışı bir yöntem üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

91Mobiles sitesinin haberine göre, Çinli üretici akıllı telefonlar için çıkarılabilir bir kamera modülü tasarladı. Oppo’nun patent başvurusunda, sistemin işleyişini gösteren çizimler de yer alıyor. Selfie çekmek veya daha farklı bir kare yakalamak isteyenler, kamera sistemini telefondan çıkararak fotoğraf çekebilecek.

Patent dosyasındaki tasarımda, sistemde iki kamera sensörünün yer aldığı görülüyor. Kamerayla cihaz bağlantısını kurmak içinse USB-C, NFC, Bluetooth ve Wi-Fi gibi teknolojilerden yararlanılabileceği belirtildi. Kamera modülüne ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise lityum iyon pil veriyor. Bu tasarım, kullanıcıların telefonlarını değiştirmeden kamera sistemlerini iyileştirmesini de mümkün hâle getiriyor.

Oppo’nun patentinin bir yol haritası olmadığını belirtmekte fayda var. Dolayısıyla şirketin bu teknolojiyi bir üründe kullanması garanti değil. Çinli üretici daha önce Find X’te yenilikçi bir ön kamera tasarımını tercih etmiş, ancak Find X2 ile daha geleneksel bir görünüme dönüş yapmıştı. Oppo kısa bir süre önce ise genişletilebilir ekranlı konsept telefonunu tanıtmıştı. Dolayısıyla şirketin ilginç fikirlere ve bunları uygulamaya yabancı olmadığını belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER