Teknoloji

Oppo çok sayıda ürününün kutusundan şarj adaptörünü çıkaracak

oppo
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo’nun yurt dışı satış ve hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısı Billy Zhang, Reno 8 serisinin Avrupa lansmanı sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Zhang, önümüzdeki yıldan itibaren şirketin çok sayıda ürünün kutusundan şarj adaptörünü çıkaracağını belirtti. Zhang, hangi cihazların daha hafif bir ambalajla gelebileceği konusunda ise bilgi vermedi.

Oppo yöneticisi konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Önümüzdeki yıl çok sayıda ürünün kutusundan şarj adaptörünü çıkaracağız. Bir planımız var. Müşterilerimizin SuperVOCC adaptörlerine erişimi kolay değil, dolayısıyla onu kutuda tutmak zorundayız. Ancak operasyonlarımızı genişlettikçe kutudan şarj adaptörünü çıkarmaya ve bunları mağazalara yerleştirmeye bakacağız. Böylelikle müşterilerimiz ihtiyaç duyduklarında şarj adaptörü satın alabilecek ve yeni cihazlarıyla kullanabilecek.”

Oppo’nun rakiplerinin çoğu telefonlarının kutularından şarj adaptörünü çıkarmaya başlamış durumda. Ancak bu şirketler USB Power Delivery teknolojisini kullandığı için çok sayıda birinci ve üçüncü taraf şarj adaptörü kullanıcıların işini görüyor. Apple ve Samsung gibi şirketler de yüksek şarj hızlarını zorlamadığı için 45W hatta 20W eski adaptörler şarj için yetiyor.

Ancak Oppo’nun tescilli VOCC teknolojisinde işler değişiyor. Bu teknolojinin varlığı, yeni bir adaptör ihtiyacını beraberinde getirebiliyor. Dolayısıyla Çinli üreticinin burada atacağı adımlar biraz daha önemli hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER