Teknoloji

Oppo amiral gemisi telefonları için işlemci geliştirecek

oppo

Akıllı telefon üreticileri arasında kendi işlemcilerini geliştirmek moda hâline gelmişe benziyor. Son olarak Google Pixel 6 serisinde kendi tasarımı olan Tensor işlemciye yer vermişti. Görünen o ki, bu furyaya yakında Oppo da katılacak.

Nikkei Asia’nın haberine göre, Çinli üretici hâlihazırda kendi işlemcisini tasarlamak için çalışmalarına devam ediyor. Bu işlemcinin 2023’ten itibaren Oppo’nun amiral gemisi telefonlarında kullanılacağı söyleniyor.

Haberde Oppo’nun işlemcisi için TSMC’nin 3 nm çip tasarımıyla ilgilendiği belirtiliyor. Çinli üretici, şimdiye kadar cihazlarında Qualcomm ve MediaTek’in işlemcilerine yer vermişti. Ancak akıllı telefon pazarındaki varlığı giderek daha belirgin hâle gelen şirket; Apple, Samsung ve şimdi de Google’ın gittiği yoldan yürüyecek gibi görünüyor. Kendi işlemcisini tasarlayan bir diğer üretici olan Huawei, hâlihazırda ABD tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle bu konuda sıkıntı yaşıyor.

Oppo, Realme ve OnePlus gibi şirketleri de bünyesinde barındıran BBK Electronics çatısı altında faaliyet gösteriyor. Oppo’nun kendi tasarımı olan işlemcilerin Realme ve OnePlus’ın amiral gemisi telefonlarında kullanılması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER