Teknoloji

Oppo’nun ilk akıllı saatinin özellikleri netleşiyor

oppo coloros 14
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo‘nun akıllı saat pazarına gireceği bizzat şirketin başkan yardımcısı Brian Shen tarafından açıklanmıştı. Takvimlerin 2020’yi göstermesiyle birlikte Çinli üreticinin yeni akıllı saatine dair heyecan da artmaya başladı. Oppo, akıllı saat pazarındaki ilk denemesi için ilhamını da bulmuş gibi görünüyor.

Oppo’nun ilk akıllı saatinin Apple Watch’a benzer şekilde kare bir ekrana sahip olacağı da daha önce yine Brian Shen tarafından doğrulanmıştı. Shen, bu açıklamayı Xiaomi’nin Mi Watch isimli akıllı saatini tanıtmasının ardından yapmıştı. Mi Watch da görsel açıdan Apple Watch Series 5’e benzemesiyle dikkat çekmişti.

Shen, kare şeklindeki bir ekranın daha fazla bilgi gösterebilmesi nedeniyle yuvarlak ekranlara kıyasla daha iyi olduğunu belirtmişti. Oppo’nun başkan yardımcısı, yuvarlak ekranlı saatlerin akıllı saatten ziyade klasik saatlere benzediğini ifade etmişti.

Oppo akıllı saat tanıtımını ne zaman yapacak?

Oppo’nun ilk akıllı saatine dair yeni bir dedikodu da, Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da görüldü. Digital Chat Station isimli hesaptan yapılan paylaşıma göre, Oppo’nun kare ekranlı yeni akıllı saati EKG çekebilme özelliğiyle birlikte gelecek. Apple Watch’ta da bulunan bu özellik sayesinde kullanıcıların kalp ritimlerindeki bozukluğu tespit etmeleri mümkün hâle geliyor.

Oppo’nun akıllı saatini ne zaman tanıtacağı şu an için bilinmiyor. Ancak tanıtımın yeni amiral gemisi Find X2 ile birlikte Oppo’nun 2020 Mobil Dünya Kongresi’nde gerçekleştireceği etkinlikte yapılması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER