Teknoloji

Oppo A94 tanıtıldı; A93 ile aynı ekran ve işlemci

oppo a94
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo geçen ekim ayında MediaTek Helio P95 yonga set ve 6.43 inç AMOLED ekran içeren A93 modelini tanıtmıştı. Birkaç ay sonra bu sefer onun takipçisi olan Oppo A94 geldi.

Oppo A94 de Helio P95 yonga set taşıyor. 6.43 inç Full HD+ AMOLED ekran da selefinden taşınan bir özellik. Ancak Android 11 tabanlı ColorOS 11.1 ile yüklü olarak geliyor. A94’te 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza da var. Üstelik microSD kart yuvasıyla depolama alanı daha da artırılabiliyor.

Fotoğrafçılık ve kamera özelliklerine baktığımızda, Oppo A94’ün toplam beş adet kameraya sahip olduğunu görüyoruz. Arkada 48 megapiksel ana kameranın yanında ultra geniş açılı, makro ve monokrom kameralar var. Önde de 32 megapiksel selfie kamerasının bulunduğunu görüyoruz.

oppo a94

Oppo, ultra geniş açılı, makro ve monokrom lenslerin çözünürlük sayılarını vermese de, ultra geniş açılı kamera muhtemelen 8 megapiksel çözünürlüğe sahip. Makro ve monokrom lensler de 2 megapiksel çözünürlüğe sahip olabilir.

Oppo A94’te Yapay Zekâ Destekli Renkli Portre Video, Monokrom Video, İkili Görünümlü Video gibi özellikler var. Bunların bazılarını orta segment Oppo telefonlarından biliyoruz. Ayrıca Yapay Zekâ Destekli Sahne Genişletme 2.0 özelliği var. Bu, 20 farklı sahne türünü otomatik olarak tanıyor ve buna bağlı olarak renk ve doygunluğu ayarlıyor.

Paketi 4310 mAh kapasiteli ve 30W şarj destekli bir pil çalıştırıyor. A94’ün diğer özellikleri arasında 3.5mm kulaklık jakı, USB-C portu ve ekran içi parmak izi okuyucusu var.

Oppo A94’ün gövdesi 7.8mm kalınlığında ve 172 gram ağırlığında. İki farklı renkle; siyah ve mor renklerle sunuluyor. Oppo’nun Birleşik Arap Emirlikleri birimi bu telefonu resmi web sitesinde listelemeye başşladı. Ancak şirket bu telefonun fiyatını veya ne zaman satışa çıkacağını açıklamadı.

Bu arada birkaç gün önce, güvenilir sızıntı kaynaklarından biri olan Evan Blass, Darwin kod adlı bir akıllı telefonla ilgili ipuçları paylaşmıştı. Bunun Asya’da Reno5 F, Avrupa’da A94, Hindistan’da ise F19 adıyla çıkacağını söylemişti. Oppo Reno5 F geçen hafta Oppo Kenya tarafından gösterilmişti. Telefonun 22 ya da 26 Mart’ta çıkacağı söylenmişti. F19’un ise ne zaman geleceği bilinmiyor.

Bu arada Oppo, 8 Mart’ta Hindistan’da F19 Pro ve F19 Pro+ 5G olmak üzere iki tane telefon çıkarmayı planlıyor. Bu telefonlarda delikli ekranlar ve dörtlü arka kamera sistemleri bulunacak. İlk modelin Hindistan’da, F19’un 5G destekli bir versiyonu olarak satılacağı da belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER