Teknoloji

48 megapiksel arka kameralı Oppo A91 Türkiye’de satışta

48 megapiksel arka kameralı Oppo A91 Türkiye'de satışta

Oppo, geçen yılın sonunda dünya çapında duyurusunu gerçekleştirdiği Oppo A91 modelini Türkiye’ye getirdi. Oppo A91, 48 megapiksel kameranın da aralarında bulunduğu dörtlü arka kamera deneyimini sunuyor. Şirketin belirttiğine göre, düz ve pürüzsüz hissi yaratarak elinize rahatça oturan akıllı telefon dikkat çekici inceliği ve tüy kadar hafifliği ile dikkatleri üzerine topluyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, A91’de dörtlü arka kamera düzenlemesi bulunuyor. Çok yüksek çözünürlük ve ışığa duyarlılık sunan A91 ile gece veya gündüz istediğiniz ayrıntıları çekebilmeniz mümkün oluyor. Ultra geniş açılı makro lens ayrıntılı, neredeyse sanat eseri niteliğinde fotoğraflar çekebilmenize olanak sağlıyor. Ayrıca Oppo A91’de ön ve arka kameralar tarafından desteklenen yapay zeka güzelleştirme teknolojisi ile daha doğal ve mükemmel portreler çekebilirsiniz. 137 yüz veri noktasına dayanan güzelleştirme efekti bir grup fotoğrafında 4 kişiye kadar kişisel güzelleştirme yapmanıza olanak sağlıyor.

Elektronik Görüntü Stabilizasyon özelliği ve sallanmaya karşı iç jiroskop özelliği bulunan A91, görüntüde titreme, sallanma olmayan mükemmel video performansları sunuyor. Hareketli ve sallantılı koşullarda Oppo A91 ile çekilen videolarda net, temiz ve istikrarlı görüntüler elde ediliyor. Telefonun arkasında 48 megapiksel ana kameranın dışında 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel siyah beyaz sensör bulunuyor.

48 megapiksel arka kameralı Oppo A91 Türkiye'de satışta

Oppo A91 Türkiye fiyatı

Oppo A91’de ayrıca gizli parmak izli kilit açma özelliği bulunuyor. Işığa duyarlı Ekran İçi Parmak İzi 3.0 uygulamasıyla telefonunuzu 0,32 saniye gibi daha hızlı ve güvenli bir şekilde açabilirsiniz. Yeni ekran içi parmak izi sensörü gerçek parmakla sahte olanı ayırt ederek telefonunuz için daha iyi bir koruma sağlıyor.

Telefonun diğer özelliklerine baktığımızda, 6.4 inç ekranın 2400 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olduğunu görüyoruz. 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya sahip olan telefonda MediaTek Helio P70 işlemci çalışıyor. 4025 mAh kapasiteli pil de mevcut. Android 9 tabanlı ColorOS 6.1.2 ile yüklü geliyor.

Oppo A91’in Türkiye’de tavsiye edilen satış fiyatı KDV dahil 4099 TL olarak belirlendi. Telefonun Işıltılı Siyah ve Çarpıcı Mavi olarak adlandırılan iki farklı renk seçeneği bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER