Teknoloji

Oppo A54 Türkiye’de satışa sunuldu, işte fiyatı

oppo a54 türkiye fiyatı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo, mart ayının sonunda tanıttığı, teknolojiyi daha eğlenceli hale getirmek için tasarlandığını dile getirdiği A Serisi’nin yeni modeli A54’ü tüketicilerle buluşturdu. Oppo A54, şık tasarımı hızlı şarj özelliğiyle birleştiriyor. Sekiz çekirdekli işlemci, 128 GB dahili hafıza ve 6.5 inç genişliğindeki ekranı da dikkat çeken diğer özellikleri arasında bulunuyor.

5000 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pile sahip olan Oppo A54, tek bir şarjla 2 güne kadar çalışma imkanı sunuyor. Oppo, tek bir şarjla 20 saate yakın bir süre boyunca YouTube’da video izleyebileceğinizi 23 saat boyunca da WhatsApp’ta arkadaşlarınıza ve ailenize mesaj gönderebileceğinizi belirtiyor. A54’ün 18W hızlı şarj özelliği, Oppo’nun belirttiğine göre,  telefonunuzu yalnızca 2 saat 23 dakika içinde tamamen şarj ederken 10 dakikada size yüzde 13’e kadar şarj imkanı sunuyor.

Piliniz bitmek üzereyken devreye giren Süper Güç Tasarruf Modu, pil ömrünün yalnızca yüzde 5’inde bile WhatsApp’ta 85 dakikaya kadar sohbet ve 91 dakika telefon görüşmesi imkanı tanıyor. Eğer gece telefonunuzu şarj etmeyi unuttuysanız, A54’ün Yapay Zeka Gece Şarjı siz uyurken pil ömrünüzü koruyor. Böylece pili, ertesi sabaha yalnızca %1,79 gibi çok az bir oranda azalıyor. Oppo A54 sıcaklık ve su artışı gibi durumlarda bunu algılayıp şarjı durduran bir kısa devre koruyucusu sunuyor. Size en iyi konforu sağlamak için Akıllı Sıcaklık Kontrolü özelliği aşırı ısınma riskini azaltmak, telefonun arka kapağının sıcaklığını algılamak ve düşürmek için çeşitli sensörler kullanıyor.

Su sıçramalarına karşı dayanıklı IPX4 sertifikasına sahip Oppo A54, şirketin belirttiğine göre, 50’den fazla üretim süreci kontrolünden, 130’dan fazla ultra titiz güvenilirlik testinden ve 320’den fazla deneysel testten geçti.

Oppo A54 işlemci ve ekran özellikleri

Mediatek Helio P35 sekiz çekirdekli işlemciye ve 4GB belleğe sahip olan Oppo A54, mobil oyunlarda da kesintisiz bir deneyim sağlıyor. Akıllı telefonda bulunan HyperBoost özelliği, telefonunuzu nasıl kullandığınıza bağlı olarak sistem kaynaklarını yeniden tahsis ederek oyunların performansını ve akıcılığını artırıyor. HyperBoost ile daha az gecikme yaşıyor ve daha fazla çoklu görev yapabiliyorsunuz. Ayrıca Çift Kanal Hızlandırma desteği ile her zaman bağlantıda kalabilirsiniz. Bu destek, oyun oynanırken A54’ün bir mobil ağ ile Wi-Fi arasında sorunsuz ve kesintisiz geçişler yapmasını sağlıyor. Ayrıca A54’ün geliştirilmiş hoparlörünün belirgin şekilde daha yüksek ses vermesinin keyfini de çıkarabilirsiniz. A54’ün Optimum Isı Yayımı özelliği, 5 adede kadar sıcaklık sensörü ve telefonun her noktasına stratejik olarak yerleştirilmiş büyük bir grafit levha kullanıyor, böylece tüm hıza rağmen telefonunuz her zaman serin kalıyor.

Oppo A54, Gün Işığı Ekranı ve Ay Işığı Ekranı ile birlikte geliyor. Her hava ortamında göz rahatlığını sağlayan Gün Işığı Ekranı, parlaklığı %14,5 oranında artırıp 550 nite kadar çıkarıyor ve ekranınız güneş ışığı altında bile okunabiliyor. Ay Işığı Ekranı’nda ise ekran otomatik olarak 2 nite kadar karardığı için karanlık bir ortamda bile gözlerinizin rahat etmesi sağlanıyor. A54, günlük ekran parlaklığı tercihlerinizi öğrenen Yapay Zeka Akıllı Arka Aydınlatma ile ekranınızın parlaklık ayarlarını sizin için otomatik olarak özelleştirecek kadar üstün çözümler sunuyor. Örneğin, gece uyumadan önce bir e-kitap okuyorsanız, A54 ekstra rahatlık için parlaklığını anında ayarlıyor. Tüm bunlar olurken, A54 daha az mavi ışık yayarak maksimum göz rahatlığı için göz yorgunluğunu azaltıyor.

Oppo A54 kamera özellikleri

Oppo A54’ün arka kısmında 13MP ana kamera, yakın mesafe çekimleri için 2MP makro kamera ve arka planı bulanıklaştırıp fotoğrafın konusunu vurgulayan çekimler için 2MP bokeh özelliği bulunuyor. Renk doygunluğunu ve parlaklığını dengeleyen Dazzle Color ile tüm ortamlardaki çekimleri iyileştiren Oppo A54, Yapay Zeka Sahne Tanıma özelliğiyle ise yeşil bitkiler, havai fişekler, kuşlar, gün doğumu ve gün batımı dahil olmak üzere 23’e kadar farklı senaryoyu akıllıca tanıyabiliyor. A54, gece çekimlerinde ayrıntıları aydınlatmak için Gece Modu’nun da dahil olduğu bir dizi farklı fotoğraf özelliklerine sahip. Bunların arasında ön ve arka kamerada 15 filtre, 4 cm mesafeden makro fotoğraflar çekme yeteneği ve 180 derece panorama fotoğrafları yer alıyor. Oppo A54’ün ön kameradaki bokeh özelliği, sadece bokeh fotoğraf değil, aynı zamanda güzelleştirme ve filtre efektleri de sunuyor. Yapay Zeka Güzelleştirme Modu herkesin en iyi şekilde görünmesini sağlamak için cilt tonlarını ayarlayarak ve yumuşatarak, grup halindeki çekimlerde bile herkesi ayrı ayrı güzelleştiriyor.

Oppo A54 Türkiye fiyatı

Oppo A54 KDV dahil 2999 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla sunuluyor. Telefonun kristal siyahı ve yıldızlı mavi gibi iki farklı renk seçeneği bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER