Teknoloji

Oppo A54 tanıtıldı: Helio P35 işlemci, 5000 mAh pil

oppo a54

Oppo A54, Endonezya’da gözler önüne çıktı. Giriş seviyesinde konumlanan akıllı telefon büyük bir pil, MediaTek imzalı bir işlemci ve şık bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Kamera adasında dört sensör var gibi görünse de, aslında üç sensör bulunuyor.

Akıllı telefonun kalbinde Helio P35 işlemci yer alıyor. 12 nm çip tasarımına sahip bu işlemciye 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteğiyle depolam alanının üzerine 256 GB daha eklenebiliyor.

Oppo A54’te 6.51 inç büyüklüğünde LCD ekran bulunuyor. Bu ekran HD+ çözünürlük sunuyor. Yenileme hızı 60 Hz olan bu ekranın üzerindeki delik de 16 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

Akıllı telefonun arkasında daha önce belirttiğimiz gibi üçlü bir kamera sistemi bulunuyor. Burada ana kamera görevini 13 megapiksel sensör üstleniyor. 2 megapiksel makro kamera ve derinlik sensörleri de sistemi tamamlıyor.

A54 kutusundan Android 10 işletim sistemi ve ColorOS 7.2 kullanıcı arayüzüyle çıkıyor. IPX4 suya dayanıklılık sertifikasına sahip telefon, yağmur damlası sıçramalarına veya tere karşı dayanabiliyor.

Oppo A54’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pili verecek. 18W şarj desteğine sahip bu pil, USB-C girişi üzerinden dolduruluyor. Akıllı telefonda 3.5 mm. kulaklık jakının bulunacağını belirtmekte fayda var.

Oppo A54 için siyah ve mavi olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Telefon Endonezya’da 1 Nisan’da 2 milyon 699 bin Endonezya rupisi (1552 TL) karşılığında satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER