Teknoloji

Oppo A3 Pro’nun tanıtım tarihi belli oldu, bazı özellikleri doğrulandı

oppo a3 pro

Geçtiğimiz yıl çıkan Oppo A2 Pro‘nun takipçisi olan Oppo A3 Pro çok yakında resmiyet kazanacak. Akıllı telefonun 12 Nisan’da Çin’de yerel saatle 14.30’da (TSİ 09.30) başlayacak bir etkinlikle tanıtılacağı açıklandı. A3 Pro için rezervasyonlar şimdiden açılmış durumda.

A3 Pro’da RAM seçenekleri 12 GB’a kadar uzanacak. Depolama alanı içinse maksimum seçenek 512 GB olacak. Dayanıklılık sertifikası bulunduğu belirtilen kasada renk seçenekleri Gök Mavisi, Dağ Mavisi ve Pembe olacak. Dağ Mavisi ve Pembe renklerde arka panel suni deriyle kaplı şekilde gelecek.

Duyumcu Digital Chat Station’a göre, A3 Pro IP69 dayanıklılık sertifikasıyla gelecek. Bu da telefonun suya ve toza karşı oldukça dayanıklı olduğu anlamına geliyor. Orta segment telefonlarda genellikle IP69 sertifikasını görmediğimizi belirtmekte de fayda var.

oppo a3 pro

Oppo A3 Pro 6.7 inç ekranla gelecek

A3 Pro’da kullanıcıları Full HD+ çözünürlüklü 6.7 inç ekranın beklediği söyleniyor. Bu ekranın yenileme hızının 120 Hz olduğu belirtiliyor. İhtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilinden alacak olan telefonda ana kamera görevini de 64 megapiksel çözünürlüklü sensörün karşılayacağı konuşuluyor.

A3 Pro, Geekbench’in veri tabanına da PJY110 model numarasıyla girdi. Test sonucu Dimensity 7050 işlemcinin varlığını doğrularken, akıllı telefonun Android 14 işletim sistemiyle geleceği de görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER